iasiadopta

Cum să-ți petreci timpul cu câinele iarna. Ce activități să faceți împreună – Partea 2

  1. Săpatul în zăpadă – dacă pe timp de vară câinele are obiceiul de a săpa în pământ, atunci, ați găsit varianta potrivită de a-l face pe patruped să-și consume energia. Ce trebuie să faceți? Trebuie doar mergeți într-un loc cu zăpada mare, impecabilă și să îi dați de înțeles patrupedului că sub acel imens de alb s-ar găsi ceva. Curiozitatea lui o sa fie și mai mare dacă pe parcursul săpatului, îl încurajați.

Cu siguranță deja te gândești cât de tare se va bucura patrupedul când va încerca să prindă bulgărele de zăpadă sau când va „săpa” în căutarea comorilor ascunde, nu e așa? Însă, înainte de a face planurile și a vă pregăti de ieșire, trebuie să vă asigurați că micuțul patruped este apt de a face astfel de activități și are pregătit tot ce este necesar. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a începe orice activitate în zăpadă, cu câinele vostru:

  • asigurați-vă că patrupedul vostru poate să suporte frigul și zăpada. Vârsta, rasa, textura blănii, starea de sănătate sau greutatea câinelui sunt factori importanți atunci când vine vorba despre rezistența la frig;
  • dacă știți că acesta este mai sensibil la frig, o vestă sau o jachetă de iarnă pentru câinil-ar putea face să se simtă mai confortabil;
  • dacă câinele prezintă pernuțe foarte sensibile sau crăpate, este recomandat să îi dați încălțăminte pentru câini, pentru a le oferi o bună protecție.


De asemenea, cu toate că este echipat, se poate ca patrupedul să simtă frigul mai tare decât este, motiv pentru care trebuie să urmăriți, pe toată perioada în care sunteți afară, dacă acesta prezintă simptomele specifice de frig, și anume:

  • tremuratul cu blănița zburlită;
  • postura „ghemuită”, cu coada între picioare;
  • lipsa de energie, stare de somnolență sau mers încet;
  • plâns insistent.

La prezentarea oricăror simptome menționate mai sus, este momentul ca joaca sau plimbarea să se încheie și să mergeți acasă la căldură cu micuțul blănos.

Dacă totuși, temperaturile de afară sunt extrem de scăzute și nu veți reuși să faceți minimul de activitate zilnică, vă propunem câteva activități de interior, la fel de benefice pentru sănătatea mentală și fizică a blănosului.

4 activități pe care le poți face cu câinele tău pe timp de iarnă, în locuință

  1. Încercați jocul de-a v-ați ascunselea, prin care voi să vă ascundeți sub o păturică, într-o altă cameră sau într-un dulap și lăsați patrupedul să-și folosească simțurile pentru a vă găsi sau strigați-l pe nume, cu o voce veselă, până când acesta vă găsește. (Desigur, atunci când ați fost găsit, merită o mică recompensă, nu e așa?).
  2. Un alt mod de a vă petrece timpul este de a învăța trucuri noi sau de a practica antrenamentul de ascultare, antrenamente care vă vor fii utile în viitor, chiar și atunci când ieșiți afară.
  3. Nu în ultimul rând, utilizarea unorjucării interactive îl vor ține foarte atent pe micuțul patruped și îl va face să-și consume energie.

Tu ce activități ai cu câinele tău pe timp de iarnă?

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu