iasiadopta

DE CE SE SCARPINA IN ZONA CAPULUI?

Dacă observați că animalul dvs. de companie se scarpină la urechi sau se linge constant, este posibil ca ceva din mediul înconjurător să le provoace iritația. Medicul veterinar va putea examina starea blănii și a pielii animalului dumneavoastră de companie și va stabili dacă sunt necesare teste suplimentare. Pentru câinii cu iritații și mâncărimi ale pielii, Manualul Merck de Medicină Veterinară explică faptul că medicul veterinar va căuta cauze comune, cum ar fi paraziții (purici, căpușe sau acarieni), infecții bacteriene, infecții fungice, alergii sezoniere sau iritanți de mediu. Îl puteți ajuta pe medicul veterinar să restrângă posibilitățile, inventariind toate produsele de curățenie, odorizantele de aer, parfumurile sau săpunurile noi pe care le-ați introdus în casă sau orice schimbări pe care le-ați făcut în rutina animalului dumneavoastră de companie, de exemplu, un nou traseu de plimbare. În funcție de cauză, animalul dumneavoastră de companie poate avea nevoie de soluții precum medicamente antibacteriene, șampon antifungic sau antihistaminice.

Scarpinatul si linsul blanii 

Sunt comportamente normale ale cainilor si pot avea diverse cauze, insa atunci cand acestea se petrec in exces, nu se mai pot cataloga ca fiind ceva normal. Mai mult, pot reprezenta un simptom pentru o afectiune a pielii, sau un comportament compulsiv si pot fi chiar daunatoare.

Scarpinatul in exces este una dintre cele mai comune probleme de sanatate care determina stapanii de caini sa se prezinte in cabinetele medicale, mai ales cand aceasta devine complet insuportabil, atat pentru animal, cat si pentru stapan.

Pruritul, care este termenul medical pentru a defini aceasta conditie, are o paleta larga de cauze interne sau externe, unele mai putin obisnuite decat altele, iar primul semn al sau sunt “petele fierbinti” – zone, umede si iritate, pe pielea cainelui, cauzate de scarpinatul sau linsul in exces. Aceste pete se extind rapid si au un mare potential de a dezvolta infectii.

În cazul în care medicul veterinar exclude toți factorii externi, acesta ar putea recomanda revizuirea conținutului hranei actuale și anterioare ale animalului dumneavoastră de companie. Medicul veterinar ar putea sugera hrănirea cu o hrană specială pentru a determina dacă animalul dvs. de companie are o intoleranță alimentară sau o alergie, sau suplimentarea nutriției animalului dvs. de companie cu anumite vitamine, antioxidanți sau acizi grași lipsă. Având în vedere că alimentația joacă un rol cheie în sănătatea pielii și a blănii, este important să îi oferiți câinelui sau pisicii dumneavoastră orice fel de hrană specială recomandată de medicul veterinar. Chiar dacă starea se ameliorează, nu reveniți la altă hrană fără a discuta mai întâi cu medicul veterinar. Nu petreceți luni sau ani de zile căutând hrană pentru câini pentru o blană sănătoasă; duceți-vă animalul de companie la veterinar din timp și frecvent pentru a gestiona orice probleme legate de piele și blană.

De dvs. depinde un viitor sănătos pentru animalul dumneavoastră de companie, atât în interior, cât și la exterior. Cu o nutriție bună, o toaletare adecvată și controale veterinare regulate, puteți păstra blana și pielea câinelui sau a pisicii dumneavoastră sănătoase și pline de viață timp de mulți ani.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu