iasiadopta

De ce sunt importanți antioxidanții?

Amenințarea radicalilor liberi

Celulele sunt aflate în mod continuu sub atacul compușilor denumiți “radicali liberi”. Generate ca un “produs secundar” al metabolismului organismului sau ca un rezultat al factorilor externi precum poluarea, radicalii liberi pot să omoare celulele afectându-le membrana, enzimele și ADN-ul din interior. Radicalii liberi înseamnă un risc în special pentru celulele sistemului nervos și imunitar și se consideră că pot contribui la progresul multor afecțiuni și pot cauza îmbătrânirea prematură.

Cum ajută antioxidanții

Antioxidanții ajută la prevenirea degradării celulare cauzată de radicalii liberi. În timp ce nivelul normal de antioxidanți ai organismului oferă parțial protecție, adaosul de antioxidanți din dieta oferă un “scut activ” care susține sistemul natural de apărare al organismului.

Antioxidanți dovediți clinic

Produsele Hill’s Science Plan conțin o combinație unică de antioxidanți precum vitaminele E și C, beta-caroten și seleniu, iar această formulă antioxidantă a fost dovedită clinic pentru: ajută animalul de companie să își mențină sănătatea, reduce riscul de afecțiuni și întărește sistemul imunitar.

Protejarea cățelușilor și pisicuțelor

Deoarece cățelușii și pisicuțele sunt în special sensibili la acțiunea radicalilor liberi, produsele Hill’s Science Plan Healthy Development conțin antioxidanți clinic dovediți pentru a ajuta la construirea unui sistem imunitar puter nic încă de la început.

Pe măsură ce câinele crește și se maturizează, nevoile sale nutriționale se schimbă, așadar și hrana trebuie să fie adaptată. Citește ghidul nostru aprofundat cu privire la evoluția acestor nevoi.

Cățeii aflați în creștere, adulții pe deplin maturizați și câinii bătrâni au nevoi nutriționale diferite. În consecință, hrana trebuie adaptată în fiecare etapă a vieții, pentru sănătatea optimă a câinelui tău.

Nutriția câinilor în vârstă

Câinii seniori au nevoi nutriționale semnificativ diferite de cele ale cățeilor sau chiar ale câinilor adulți. O bună îngrijire este esențială pentru sănătatea câinelui pe tot parcursul vieții acestuia. Activitatea fizică regulată va ajuta câinele să își mențină masa musculară și să își controleze greutatea. Starea dinților și a blănii trebuie, de asemenea, monitorizată.

În ceea ce privește nevoile energetice, aportul trebuie adaptat la nivelul de activitate al animalului, care depinde de vârsta sa și de eventualele probleme de sănătate. Un câine cu artrită se va mișca mai puțin și, astfel, va consuma mai puțină energie, ceea ce implică riscul unei câștig nesănătos în greutate. O hrană cu aport caloric scăzut este extrem de importantă pentru câinii supraponderali. Este foarte important să nu presupunem pur și simplu că interesul scăzut pentru activitatea fizică este o consecință normală a îmbătrânirii. Câinele trebuie examinat pentru a se determina dacă suferă de vreo boală.

Cântărirea și controalele medicale regulate sunt cele mai bune modalități de detectare timpurie a problemelor de sănătate legate de îmbătrânire.

Îmbătrânirea este însoțită de modificarea capacităților digestive și de apariția unor nevoi nutriționale speciale; prin urmare, hrana destinată câinilor seniori trebuie să aibă următoarele caracteristici:

O cantitate mai mare de vitamina C și vitamina E

Acești nutrienți au proprietăți antioxidante, protejând organismul împotriva efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ asociat îmbătrânirii.

Proteine de înaltă calitate

Câinii bătrâni utilizează proteinele din hrană într-un mod mai puțin eficient decât cei tineri, din cauza funcției digestive reduse. Îmbunătățirea calității proteinelor este obiectivul nostru principal. O idee greșită des întâlnită în unele țări este aceea că proteinele cauzează insuficiența renală. În realitate, nu este așa. Insuficiența renală este o boală cronică și ireversibilă, care apare frecvent la vârste înaintate. Se recomandă reducerea conținutului de fosfor din hrană pentru a încetini progresia acestei boli. Cu toate acestea, este important să discuți mai întâi cu medicul veterinar și să îi ceri să diagnosticheze animalul înainte de orice schimbare a hranei.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu