iasiadopta

Dresajul timpuriu

Cum învață cățelușul dvs.

Cu toții ne dorim un cățeluș bine crescut, vesel și sociabil, însă acest lucru nu se va întâmpla fără puțin ajutor. De aceea este foarte important să începeți dresajul din timp. Într-adevăr dresajul a început probabil înainte ca animăluțul să ajungă la dvs.; cățelușul dvs. poate a fost învățat câteva noțiuni de obediență de bază și cum să “meargă la toaletă”. Dar acum totul depinde de dvs.

Cățelușul dvs. va învăța foarte repede, așadar este important să învețe rapid cum trebuie să se comporte. Poate că este evident, dar cățelușul dvs. nu poate să învețe dacă nu este învățat, așadar este necesar să-l învățați cum să se comporte chiar din prima zi.

Există sute de cărți despre acest subiect și sunt disponibile cursuri pentru cățeluși în multe zone. Medicul veterinar vă poate sfătui despre școlile de dresaj sau poate chiar predă cursuri. Există multe modalități de dresaj, dar există câteva reguli de aur pe care toată lumea ar trebui să le urmeze:

Băiat cuminte: Câinii învață prin asociere, dacă animăluțul dumneavoastră face ceva corect recompensați-l. Apoi este foarte probabil ca acțiunea respectivă să se repete. Însă recompensa trebuie să fie legată de acțiune, deci recompensarea trebuie să fie rapidă, în 1-2 secunde. Răsplata poate consta în câteva crochete de hrană sau laude sau ambele; poate fi chiar și o sesiune de joacă.

Mențineți sesiunile de dresaj scurte, aprox. 2 minute, însă de 5-6 ori pe zi. Și dresați-vă cățelușul în medii diferite: în și în afara casei, la plimbare, dar asigurați-vă că nimic nu îi distrage atenția pentru a-i oferi cățelușului posibilitatea să înțeleagă ce doriți de la el. Citiți articolele despre metoda de dresaj cu clicker.

Un băiat nu chiar așa cuminte: Cățelușul dvs. trebuie să fie învățat ce are și ce nu are voie să facă. rosul, de exemplu este o parte din comportamentul său normal și nu va ști ce are și ce nu are voie să roadă. Trebuie să ignorați acest tip de comportament nedorit, asta înseamnă că nu ar trebui să țipați, să îl loviți sau să aveți o reacție nervoasă. Ar trebui să vă prefaceți că nu este acolo.

Totuși, câteodată acest comportament este prea periculos pentru a fi ignorat, cum ar fi rosul unui cablu electric. Din nou, strigatul sau lovitul animalului nu sunt răspunsul potrivit: trebuie să îl întrerupeți cu un “Nu” pentru a-i capta atenția și recompensați-l atunci când se oprește și este atent la dvs.

Doar spuneți NU

Dacă există un cuvânt pe care v-ați dori ca animăluțul dvs. să îl învețe acesta este “nu”. Dacă cățelușul dvs. este în pericol sau are un comportament extrem de distructiv, dvs. ar trebui să îl întrerupeți cu un “nu” ferm. Nu există nici un motiv să ridicați tonul, folosiți un ton jos, asertiv. Odată că se oprește, recompensați-l cu multe laude.

Limbajul corporal al cățelușului

Câinii au comunicat întotdeauna între ei cu ajutorul limbajului corporal. Asta include expresii faciale, postura corpului, zgomote și mirosuri. Câinii vor folosi gura, ochii, urechile și coada pentru a exprima emoții. Dacă învățați să interpretați acest limbaj, veți învăța să interpretați intențiile cățelușului dvs.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu