iasiadopta

METODE PRIN CARE SA-TI TII CATELUL FERICIT PE TIMP DE PANDEMIE

Rutina de zi cu zi, stilul de viață și interacțiunea socială s-au modificat o dată cu pandemia globală. Schimbarea a adus cu ea, pe lângă lipsa de stabilitate, anxietate și stres. Dorința de a fi în siguranță a devenit tot mai pregnantă și ne-a schimbat astfel comportamentul.

Devierea de la programul obișnuit, cu siguranță ne-a influențat atât pe noi cât și pe animalele noastre de companie. De pildă, cățelul tău, poate să fie mai stresat pentru simplul fapt că a petrecut mai mult timp în casă, a fost plimbat la ore diferite decât cele cu care a fost obișnuit sau poate că nu s-a mai jucat de mult cu vechii companioni.

Toate aceste schimbări pot să ducă la modificări de comportament ale cățelului. Dacă vezi că este mai agitat decât de obicei, încearcă să iți atragă mai mult atenția, dacă latră excesiv ori poate este mai trist, este cazul să îi oferi mai multă grijă și divertisment. Desigur, dacă observi un comportament anemic la animalul tău de companie, este bine să îl duci la veterinar pentru a exclude o boală fizică.

Dacă blănosul tău este sănătos dar este pur și simplu plictisit sau stresat, iată câteva idei care te pot ajuta să combați aceste stări:

Oferă-i un program bine stabilit

Atât cât îți permite timpul, încearcă să-i oferi mese, plimbări și un program de joacă, la intervale și la ore regulate. În acest fel, cățelul nu o să fie luat prin surprindere, factorul de stres va scădea iar el va știi la ce să se aștepte la orice ora din zi. De asemenea, este recomandat ca atunci când ieșiți la plimbare să alegeți trasee noi. În acest fel nu numai că veți avea o ieșire mai interesantă dar cățelul va fi mai entuziasmat și mai atent fiindcă va avea ocazia să descopere locuri și mirosuri noi.

Îmbină mâncatul cu joaca

Pentru divertismentul cățelului, folosește din când în când la masă jucării în care poți să ascunzi mâncarea. În acest fel blănosul rămâne activ și muncește pentru masa zilnică sau pentru recompensă. Nu-ți face griji, aceste jucării sunt extrem de rezistente, sunt confecționate din materiale moi și chiar ajută la menținerea dinților curați. În plus, ele diminuează plictiseala și reduc stresul și anxietatea.

Ieșiți mai des în natură

Recunoaște, și tu ai nevoie să iți reîncarci bateriile după atâta muncă. O drumeție în natură poate fi soluția perfectă pentru voi. Mișcarea și aerul curat ajută la reducerea stresului și la relaxare. Înainte să pleci de acasă să nu uiți să iei cu tine câteva jucării agreate de companionul tau sau, de ce nu, chiar niște jucării noi, care să-l surprindă.

Iată aici, două recomandări inedite care vor garanta distracția cățelului tău:

Jucărie interactivă lansator minge
Această jucărie ușor de folosit, lansează mingea la o distanță de până la 30 m, ținând astfel cățelul captivat și activ;

Jucarie cauciuc
Vin sub formă de animaluțe, sunt viu colorate și pe deasupra scot și un sunet distractiv. Le poți încerca cu prietenul tău la o sesiune de-a v-ați ascunselea, unde el trebuie să te găsească după sunetul făcut de jucărie sau de ce nu, poți să le ascunzi iar el să încerce să le găsească după miros.

Învață-l trucuri noi

Dacă ai cățelul de ceva timp înseamnă că știe deja câteva comenzi și poți să îi interpretezi dispoziția pentru anumite activități atunci când interacționezi cu el. Acest lucru îți va da un avantaj atunci când vrei să-l înveți trucuri noi. Este important să ții cont de moment și de dispoziția lui înainte să îi arăți ceva nou. Sesiunile de dresaj ar trebui să dureze undeva la 5-10 minute și să se repete de 2- 3 ori pe zi pentru a eficientiza progresul și a nu pierde interesul cățelului. Comenzile noi trebuie să fie adresate cu entuziasm din partea ta, să fie simple, clare și să aibă o recompensă la final. Progresiv, cu trecerea timpului, învățarea poate să presupună și comenzi mai complexe sau mai variate.

Oferă-i un companion de joacă

Noi credem că unde-s doi puterea crește și distracția sporește! Dacă ai spațiu și un cățel sociabil, care se înțelege de fel bine cu alți semeni de-ai lui, de ce să nu îi faci o surpriza și să-i mai aduci un coleg de joacă? În felul acesta, te asiguri că orice moment din zi ar fi, cei doi nu se vor plictisi. În plus, dacă te decizi să adopți un cățeluș, salvezi un suflet, combați anxietatea de separare și dublezi nivelul de iubire din casă.

Pe lângă sfaturile de mai sus, nu uita să-i oferi cățelului tău sesiuni dese de îmbrățișări și mângâieri ca să se simtă iubit și în siguranță. De asemenea, dacă este obosit după o zi plină de activități, oferă-i timp să se odihnească și oferă-i intimitate. Când va fi pregătit și va avea din nou chef de joacă, cu siguranța o să vină la tine.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu