iasiadopta

Nu toți câinii știu să înoate

Unii câini se bucură să ajungă în apă, să se răcorească în timpul verii, alții dimpotrivă sunt speriați de apă și sunt greu de convins să se bălăcească. Și asta se întâmplă pentru că nu toți câinii știu să înoate. Unii căței nu doresc nici măcar să se ude pe blană. Este adevărat că animalele care nu știu să înoate vor folosi labele din față pentru a se menține la suprafață, nu se vor îneca, dar nici nu vor dori să rămână mult timp în apă adâncă. Alți câini au mari dificultăți în a pluti. 

Până ajungem să cunoaștem reacția câinelui ajuns în mare sau în piscină, este indicat să îi punem o vestă de salvare. Vesta mai are și rolul de a repera mai ușor animalul dacă se depărtează de stăpân sau dacă se avântă în valurile mării. Acest accesoriu trebuie utilizat și când câinele se află într-o barcă sau în locuri de unde ar putea să cadă în apă adâncă sau agitată. Fiți siguri că nu se pierde sau că poate fi recuperat din apă, folosiți vestă de salvare și pentru câine!

Atenție la semnele de oboseală date de câini după o perioadă mai lungă de stat în apă. Scoateți animalul pe mal când respirația lui devine greoaie. Când devine agitat e momentul ca bălăceala să se termine.

Pentru a evita răcelile sau chiar instalarea reumatismului, blana câinelui trebuie uscată la ieșirea din apă, mai ales în cazul animalelor de talie mică. Dacă baia a fost făcută în apă sărată, este necesar să spălați blana și să o clătiți bine înainte de a o usca.

Nu toți câinii știu să înoate

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu