iasiadopta

Simțul muzical al câinilor

Uneori, câinii urlă și latră când aud muzică, încercând să o imite. Urletul e de fapt o formă de comunicare și indică singurătatea unui câine izolat sau servește unor funcții sociale. Mai întâi, câinele scoate un sunet continuu prelung, apoi sunetele se vor apropia de tonul principal al melodiei auzite. Câinii din împrejurimi se alătură corului și fiecare va schimba tonul. Acesta este motivul pentru care un câine care urlă pe o melodie alături de un grup de oameni va ieși imediat în evidență.

Genul de muzică ce determină cel mai adesea un câine să urle este produs de instrumente de suflat, în special de clarinet și saxofon. Câinii pot fi determinați să reproducă o notă lungă de vioară. Vuietul prelung al instrumentului determină câinele care ascultă să-l reproducă și să se alăture corului.

Cercetările au dovedit că unii câini au preferințe muzicale și reacționează diferit la anumite tipuri de muzică. S-au făcut observări ale comportamentului câinilor care ascultau compilații din toate genurile de muzică. Câinii care au ascultat muzică pop nu au avut niciun fel de reacție. La muzica heavy metal, câinii au devenit agitați și au început să latre. Muzica clasică a avut un efect calmant asupra patrupedelor. În timp ce ascultau muzică clasică, nivelul de lătrat a fost semnificativ redus, câinii s-au așezat și s-au stabilit într-un loc.

Muzica poate influența dispoziția unui câine la fel ca și pe cea a unui om. Muzica clasică poate ajuta la reducerea stresului, în timp ce muzica rock poate crea ostilitate și tensiune. Se pot crea playlist-uri pentru câini cu care să se verifice preferințele lor muzicale. Apoi aceste melodii pot fi folosite atunci când animalul de companie este lăsat singur acasă.

Simțul muzical al câinilor

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu