iasiadopta

Cățelușă adoptată pentru scurt timp

Vă prezentăm astăzi un caz al unei cățelușe date în adopție, de câteva săptămâni, lucru care a iscat bănuieli și neîncredere din partea unor cetățeni care mai vizitează padocul, dânșii suspicionând eutanasia. Cum oamenii pot crede ce vor, degeaba am încercat să le spunem că a fost adoptată împreună cu încă doi căței de către proprietarul unui iaz, persoanele respective au rămas cu convingerea lor. Aseară a apărut o postare pe câini găsiți, cu o poză a cățelușei găsite într-un sat la 32 km de Iași în Bălteni, sat în apropierea locației unde a fost dusă cățelușa. O familie de oameni extrem de cumsecade au luat-o din stradă, văzând-o dezorientată, și au găzduit-o. Personalul Adăpostuluimunicipal Iași a văzut postarea și s-a luat legătura cu familia. Astăzi de dimineață, prietena cățeilor, doamna Simona, a plecat după ea. A fost verificat la fața locului cipul, a fost urcată în mașină și adusă înapoi în adăpost. 
Doamna Simona a rugat familia care a găsit-o să o păstreze, dar dânșii au o altă cățelușă adultă care nu este prietenoasă, și nu aveau cum să ia o asemenea hotărâre. În caz că se vor răzgândi, le-am promis că le-o ducem noi acasă și sterilizăm și cățelușa din curte.

Luând legătura cu proprietarul, acesta ne-a spus că animalul adoptat a dispărut de trei zile, fiind liber pe lângă paznici. Persoana care a adoptat intenționa să o aducă luni înapoi pentru că nu „bate”, adică nu latră. Nu a știut de obligativitatea anunțării pierderii câinelui după 48 de ore din momentul în care s-a sesizat acest lucru. Până la urmă pentru fetiță totul s-a terminat cumva cu bine, fiind întreagă și în siguranță, dar astea sunt lucruri care cu greu pot fi controlate. Ne bucurăm când dăm în adopție, dar nu primim vești și nu putem gestiona sau verifica realitatea de la fața locului.

Sperăm la fiecare caz că va fi bine și viața lor este în siguranță. Din păcate, până nu vor fi aplicate sancțiuni pentru nerespectarea legilor, trăim doar cu speranța de mai bine.

Cățelușă adoptată pentru scurt timp

Cățelușă adoptată pentru scurt timp

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu