iasiadopta

Frama, salvată a doua oară

Frama, cățelușa de 9 ani inițial operată de tumoră mamară – și după o lună și jumătate – fetus mort în stare avansată de descompunere – descoperit cu ocazia operației de sterilizare.

Cățelușa Frama, în vârstă de 9 ani, a ajuns la Adăpostul municipal Iași prima dată în noiembrie 2016, cu o tumoră mamară uriașă. A staționat apoi pentru recuperare încă vreo 2 săptămâni, apoi a fost luată acasă de o domnișoară, mare iubitoare de animale. După aproximativ o lună și jumătate a ajuns din nou la noi, pentru sterilizare. Nimic nu lăsa de înțeles că ar fi fost gestantă. Surpriza mare și șocul au urmat imediat, când după deschiderea cavității abdominale am descoperit că în cornul uterin drept evoluase o gestație, doar că unicul fetus existent era uriaș, stadiul lui de dezvoltare oprindu-se la aproximativ o lună de gestație, după care din motive necunoscute a murit. În momentul operației, fetusul se afla într-o stare de putrefacție atât de avansată încât toate țesuturile învecinate uterului, inclusiv epiploonul căpătaseră o colorație maroniu verzuie. Mare minune cum de a supraviețuit această cățelușă cu așa ceva în burtă.

Din fericire, Frama și-a revenit destul de rapid, având în vedere și precedenta intervenție de extirpare a unei tumori mamare. Între timp s-a vindecat complet și trăiește fericită alături de oamenii care o iubesc și o ocrotesc!

Frama, salvată a doua oară Frama, salvată a doua oară Frama, salvată a doua oară Frama, salvată a doua oară

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu