iasiadopta

Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET

Ieri, 23 februarie 2017, a fost semnalat cazul acestui cățel (în vârstă de 7-8 ani, mascul) de către o domnișoară din Valea Lupului. Ca de obicei, doamna Simona Mantescu, voluntar și bun colaborator al adăpostului, a fost pe fază, a mers în Valea Lupului și, în cel mai scurt timp posibil, cățelul a ajuns la Cabinet IZAVET – în incinta adăpostului.

Pe scurt, povestea lui a fost cam așa: se pare că în urmă cu câteva săptămâni, Iri – cățelul în cauză – a fost mușcat de alți câini, rănile fiind în regiunea gâtului. Ulterior, găurile de la mușcături s-au închis și, în profunzimea musculaturii, s-au acumulat cantități considerabile de ser sanguin rezultând astfel două chisturi destul de mari. Țesuturile moi din profunzime au suferit modificări ireversibile – indurare cu aspect tumoral – fiind necesară excizarea acestor zone de țesut modificat. Intervenția a fost destul de dificilă, având în vedere regiunea (prezența vaselor mari de sânge cu risc letal în caz de secționare – artera carotidă).

Cățelul este bine acum și sperăm să se recupereze rapid, fără complicații.

P.S. – toate cazurile sociale, cel puțin 5 în fiecare lună, sunt rezolvate pro bono, pe cheltuiala, timpul, munca exclusivă a cabinetului IZAVET care niciodată nu a cerut nimănui măcar un leuț (deși totul costă la orice cabinet), dar și prin contribuția incontestabilă a voluntarilor care se implică efectiv și care alocă timp, energie, transport. Fiecare ar trebui să ajute atât cât poate fără să minimalizeze eforturile altora. Competiția este bună și în folosul animăluțelor, atâta vreme cât nu devine distructivă!

Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET Iri, alt caz social salvat pro bono la IZAVET

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu