iasiadopta

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

În fiecare săptămână se primesc solicitări telefonice, la Adăpostul municipal Iași, în cel puțin trei cazuri de salvare a câinilor fără stăpân, aflați în diferite situații mai mult sau mai putin critice. Uneori solicitările „curg” și câte 4-5 în 24 de ore. Pentru toți cei care încă nu știu, trebuie subliniat că salvarea câinilor se face de o echipă mare și sufletistă: prinzătorii (sau, la modul răutăcios, numiți de unii „hingherii”), care aduc acești căței cât de rapid e posibil, pentru ca personalul de la adăpost să îi poată salva, apoi îngrijitorii care îi curăță și îi spală, și în final medicii care îi operează și îi tratează.

Se încearcă să se răspundă prompt ori de câte ori sunt semnalate astfel de situații și se oferă o nouă șansă oricărui animăluț aflat în suferință. Satisfacțiile morale sunt pe măsură, lucru știut și simtit doar de cei care, asemeni personalului de la Adăpostul municipal Iași, au ales să facă eforturi mari în slujba animalelor mai puțin norocoase, acelea care nu au pe nimeni dar care dau zi de zi prețioase lecții de viață și îi răsplătesc cu recunoștință în ochii lor sinceri pe cei ce le poartă de grijă.

câini salvați

iunie 2015 – Cățel cu lăbuța strivită de mașină – după ce a primit îngrijiri, i se administrează antibiotic și se va reface complet în curând.

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Lanț încarnat – îngrijit de dr. Ștefan și dr. Anca Tărăboanță

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Îngrijire, tratament și recuperare

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Cățea 10 ani , Collie – Spălătoria auto Canta – salvată la solicitarea telefonică a unei doamne iubitoare – cățeaua gestantă spre ultimele două săptămâni de gestație, a fost lovită de o mașină. A fost adusă cu hemoragie vaginală, cu pielea jupuită la un picior spate. A fost transportată în mare grabă de echipajul nostru de prinzători, imediat operată, sterilizată, cusută la picior. Caz dr. Livioara Rotariu

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Donna, din ce în ce mai bine

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Cățelușă cu dermatită alergică – urticarie – erupție cutanată pe membre, față, coapse. Acum în tratament antihistaminic – dr. Anca Tărăboanță

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

După cinci zile de tratament, cățelușa cu dermatită alergică arată muuult mai bine!

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Ca urmare a unei solicitări telefonice, echipajul Adăpostului municipal Iași s-a deplasat imediat pe C.A. Rosetti de unde a adus acest câine bătrân, năclăit de puroi la rănile produse prin mușcături ale altor câini. Mirosea groaznic și era mai mult mort decât viu – Dorina îngrijitoarea l-a tuns, l-a spălat, iar dr. Ștefan și Dr. Anca Tărăboanță l-au îngrijit.

Salvarea câinilor bolnavi sau răniți

Câinele adus cu mușcături infectate. A venit cineva și l-a luat să-l ducă la locul lui.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu