iasiadopta

4 RASE DE CATEI PENTRU APARTAMENT

Top 4 rase de catei pentru apartament

Indiferent de trăsături, cățeii sunt în general cele mai căutate animăluțe pentru companie. O relație bună între stăpân și cățel se bazează pe încredere, afecțiune și implicare. De aceea, înainte să achiziționezi sau să adopți un cățel, este indicat să te asiguri că poți să-i oferi cele mai bune condiții de viață. Astfel, dacă locuiești la apartament, este bine, să optezi pentru un blănos mai mic, care să fie fericit în acest spațiu.

Iată un top 4 al cățeilor care se adaptează perfect și care pot să iubească viață la apartament


Shih tzu

Denumirea de Shih tzu se traduce ca “Leu micuț”, și face referire la aspectul blănos al cățelului. Aceste patrupede, sunt ușor de recunoscut după capul rotund, blana lor maiestoasă și lungă care acoperă tot corpul (deși mulți proprietari aleg să o tundă), ochii rotunzi și negrii și botul scurt. La maturitate, Shih tzu ajunge să aibă undeva la 27 de cm înălțime și să cântărească 7.5 kg. De asemenea, aceasta rasă are o durată medie de viață între 10 și 16 ani.

Ca personalitate, Shih tzu este prietenos, jucăuș și are nevoie de companie și afecțiune. Îi prinde bine să fie dresat de mic pentru a-și astâmpăra natura neascultătoare și pentru a se integra mai ușor în cadrul familiei. Se înțelege bine cu copii mai mari și îi place să facă plimbări scurte în natură. Are nevoie de atenție și nu trebuie lăsat singur și nesupravegheat pentru că se plictisește și poate să devină ușor distructiv. Adoră să fie răsfățat și să stea în jurul stăpânului său.

Pomeranian

Această rasă, a apărut în urma cu aproximativ 200 de ani și își are originea în regiunea germană Pomerania – de aici și denumirea. Cățelul poate fi ușor confundat cu Spitzul German și asta datorită faptului că Pomeranianul este de fapt, varianta mini a Spitzului. Pomeranianul adult poate atinge o înălțime de 22 cm și o greutate de 3.5 kg. În medie trăiesc undeva între 12 și 16 ani.

Ca personalitate, Pomeranianul este jucăuș și plin de energie. Adoră plimbările în natură, este curios să interacționeze cu oamenii și cu alte tipuri de animale. Îi place să fie băgat în seamă și are nevoie să fie stimulat și activ. Este potrivit pentru familiile cu copilași ceva mai mari, care pot să se joace cu el și care pot să îi respecte intimitatea atunci când este nevoie. Dresajul este indicat încă de mic, pentru că, adulți fiind, s-ar putea să fie ceva mai încăpățânați. De ținut cont, că acest patruped, deși micuț, are un lătrat strident, care avertizează stăpânul asupra unui potențial pericol sau a unei potențiale explozii de bucurie.

Bulldog Francez

Rasa Bulldog Francez a luat naștere datorită producătorilor de dantelă din Anglia, care, atunci când s-au mutat în Franța, au luat cu ei cățeii Bulldog Englezi. Aceștia s-au întâlnit cu alte rase și astfel a luat naștere o specie mai mică și mai drăgălașă. La maturitate, acești căței pot atinge o greutate de aproximativ 15 kg, o înălțime de 25 cm, iar dacă sunt bine îngrijiți pot trăi și până la 14 ani.

Bulldogul Francez este un cățel tare prietenos, îi place să interacționeze cu oamenii și cu celelalte animale. Deși nu este cel mai activ cățel din lume, îi place totuși să fie scos afară și să aibă parte de joacă. Nu prea latră dar asta nu înseamnă că nu poate să te apere, din contra, este cel mai de încredere cățel, fiind totodată și foarte loial. După activitățile de peste zi, cel mai probabil o să-l găsești în colțișorul său, dormind. Are nevoie de dresaj de la o vârstă fragedă, pentru a-i domoli tendința de independență.

Bichon Frise

Denumirea rasei Bichon Frise poate fi tradusă din franceză, astfel: “cățeluș creț” – fiind caracteristica specifică care îi face și ușor de identificat. De asemenea, rasa mai este numită și Bichon Tenerife – denumire care duce cu gândul la originea geografică. Bichon Frise, face parte din grupa “Toy” având doar 30 cm înălțime la maturitate și un maxim de 6 kg iar speranța de viață este, în medie, între 14 și 16 ani.

Are o personalitate fermecătoare și manierată, aspecte ilustrate și în picturile dedicate încă din secolul al XVI – lea. Blănița hipoalergenica, aspectul pufos și firea veșnic veselă îl fac un animal de companie foarte dorit de persoanele mai în vârstă sau de cele care au copilași. Nu sunt mari lătrători, deși preferă să stea în compania oamenilor și a altor animale. Sunt independenți și au o inteligență ascuțită. Le place să se joace și sunt ușor adaptabili.

Dacă te-ai decis să adopți, sau să cumperi una din rasele de caței de mai sus, asigură-te mai întâi că vânzătorul/donatorul este o persoană de încredere, responsabilă, care iubește animalele și are grijă de ele.

De asemenea, asigură-te că viitorul tău companion este vaccinat și deparazitat.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu