iasiadopta

5 motive pentru care câinele plânge

Un câine care latră poate fi, cu siguranță, foarte enervant. Dar când schelălăie, cînd plânge? Te poate aduce la exasperare, mai ales că poate continua timp de ore întregi. Să vedem însă câte feluri de plâns există.

  • Cerșitul atenției

Se manifestă în cazul câinilor care vor să vă grăbească să le duceți de mâncare, să vă jucați cu ei, să-i mângâiați și tot așa. Acest comportament se agravează deseori pentru că oamenii tind să-l încurajeze, cedând la presiunile câinelui. De aici decurge și singura metodă de a eradica un asemenea comportament, ignorarea preț de câteva săptămâni a acestui plâns.

  • Stresul sau frica

Un câine stresat sau înspăimântat poate să schelălăie. Este însă cazul câinelui alături de care stați? Există câteva semne în sensul ăsta: culcatul la pământ, lingerea obsesivă a buzelor, căscatul și, în general, o stare de agitație. De multe ori, acești câini își țin coada între picioare și pășesc pe loc sau, în mod repetat, înainte și înapoi. În acest caz, nu aveți altceva de făcut decât să eliminați cauza fricii animalului.

  • Semnalizarea

Existră rase de câini dar și indivizi care sunt născuți să stea de pază. Unii dintre ei se poate să își manifeste dorința de a semnaliza pătrunderea unui intrus nu prin lătrat ci prin scâncete, schelălăieli, plânset. Din păcate, ceea ce vor să comunice nu e numai un hoț intrat în curte, ci și o șopârlă care îi privește de după un gard sau o pasăre mai mare aflată într-un pom. Dacă aveți un asemenea câine, trebuie să încercați să îl dresați în așa fel încât să semnalizeze o singură dată ceea ce îl neliniștește. Puteți obține asta chemându-l și lăudându-l imediat ce începe să scheaune. Cu timpul, veți vedea că semnalele lui se vor reduce ca durată.

  • Entuziasmul

Unii câini încep să scheaune atunci când vă văd că le duceți de mâncare, că le luați lesa, când coborâți din mașină, în general în așteptarea unei recompense. Deși există metode de prevenire a acestui comportament, el nu durează mult și nu este foarte supărător.

  • Durerea

Evident, de cele mai multe ori un câine lovit sau suferind va scheuna. E limpede pentru orice posesor sau iubitor de câini că soluția în acest caz este eliminarea cauzei durerii.

5 motive pentru care câinele plânge

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu