iasiadopta

5 rase de caini prietenosi cu copiii

Multe studii arata cat este de bine pentru dezvoltarea copiilor sa creasca alaturi de animale de companie, atat din punct de vedere al personalitatii, comportamentului, dar si pentru imunitate. In orice caz, nu orice tip de caine este rabdator si rezistent la stres. Desigur, orice caine trebuie dresat, asta pentru a fi amandoi (cainele si copilul) protejati si fericiti. Fiecare rasa are o predispozitie temperamentala, spre exemplu cainii pitici sunt mult mai agresivi si rabdarea nu este punctul lor forte, asadar, nu sunt o alegere chiar fericits.

Un caine numai bun pentru o familie cu copii trebuie sa fie energic pentru a tine pasul cu micutii, rabdator din fire si usor de dresat. In orice caz, la fel de multa grija trebuie sa ai sa inveti copilul sa se poarte cu animalul, in special daca sunt apropiati ca varsta.

Asadar, care sunt printre cele mai sigure rase de caini atunci cand ai copii?

  1. American Water Spaniel. Vioi, energici, fericiti sa se joace toata ziua si sa doarma noaptea. In plus, sunt fericiti sa faca sport in apa si sa inoate (de unde li se trage si numele). Sunt niste caini de talie medie care nu depasesc o greutate de 20 kg. Sunt recunoscuti ca fiind foarte buni caini de vanatoare, foarte dedicati stapanilor si suficient de jucausi si iubitori cu copiii. In ceea ce priveste dresajul, sunt niste caini care invata repede insa stapanul trebuie sa se dedice suficient de mult pentru dresarea lui.
  1. Basset Hound. Aproape o alegere perfecta, defectul lor major este ca sunt caposi din fire si dureaza mai mult sa fie dresati. In orice caz, sunt iubitori, blanzi, destul de lenesi prin casa si foarte loiali familiei lor, fiind un caine de haita. Bonus, faptul ca este micut si permite sa se adapteze oricarui mediu si spatiu, cu conditia ca trebuie sa i se asigure miscarea zilnica de care are nevoie. Cainii adulti ajung la o greutate intre 23-30 kg si chiar daca au un caracter mai mult independent, cu un dresaj ferm, vor deveni cei mai buni prieteni.

    3.Usor caposi, precum cei din rasa Basset, dar foarte activi, prietenosi si extrem de loiali,Beagle este o rasa perfecta pentru familii, mai ales pentru ca acesti caini sunt obisnuiti sa stea in haita si sa lege legaturi puternice cu cei care ii accepta (fie ei adulti sau copii). Sunt niste caini de talie medie cu o greutate intre 9-14 kg. Deoarece au un caracter independent, este de dorit ca dresajul sa fie facut de o persoana experimentata. Se simt mai bine intr-un mediu liber, la curte, dar pot fi tinuti si in apartament langa un stapan activ care sa si asigure plimbarile zi de zi.

    4. Ciobanesc de Bernese. In ciuda marimii lor, sunt cu intruchiparea gigantului bland. Iubitori, jucausi si blanzi sunt un companion minunat pentru familii, pe langa asta, sunt devotati, afectuosi si foarte protectori cu copiii. Din cauza marimii lor, nu se potrivesc chiar oriunde, ajungand sa aiba o greutate intre 38-50 kg si o inaltime intre 60-70 cm. Sunt niste caini foarte buni pentru paza, iar dresajul se face usor datorita inteligentei si receptivitatii lor. 

  2. Terrier de Boston. Terierul de Boston, a.k.a “Gentelman-ul american”, in ciuda dimensiunii lor, sunt foarte afectuosi, energici si loiali. Ce este drept, acestia au fost, initial, imperechiati si crescuti pentru lupte, insa gena violenta nu a ajuns niciodata prea departe. Terrierul de Boston sunt niste caini iubitori si gentili. Cu o greutate care ajunge pana in 12 kg, se adapteaza foarte usor in spatiile mai mici, insa energici fiind din fire, au nevoie de nelipsita miscare zilnica.
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu