iasiadopta

Adoptați un câine fără stăpân, nu cumpărați din petshop!

Când v-ați hotărât să vă măriți familia cu un animal de companie, respectiv cu un câine, luați în considerare și varianta adoptării animalului fie dintr-un adăpost fie prin intermediul anunțurilor publicate pe internet, în ziare sau oriunde altundeva.

În primul rând, adoptând un câine fără stăpân îi salvați viața. Chiar dacă un cățel pe stradă sau într-un padoc dintr-un adăpost primește hrană și are condiții ca să supraviețuiască, el nu va putea primi toată atenția și dragostea posibilă doar într-o familie. Veți fi răsplătiți cu afecțiune și loialitate.

Un alt avantaj este că sunt mult mai mulți câini disponibili pentru adopție decât cei din magazinele specializate. Puteți alege exact ce vă doriți, un câine de talie mare sau mică, mai tânăr sau mai bătrân, mai blănos sau cu părul mai scurt, metis sau chiar de rasă, pentru apartament sau pentru curte. 

Nu în ultimul rând, cheltuielile sunt mult mai mici în cazul adoptării unui câine fără stăpân și de obicei primiți animalul vaccinat. Un câine metis este mai puțin sensibil la boli, nu este foarte pretențios la mâncare, nu este obișnuit cu jucării scumpe.

În multe situații, asociațiile de protecție a animalelor oferă gratuit lecții de dresaj si servicii precum deparazitare, sterilizare sau vaccinare.

Vă așteptăm și la Adăpostul municipal Iași unde veți găsi căței drăguți, dornici să ajungă într-o familie!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu