iasiadopta

Afecțiuni ale dinților

În special la câinii mai bătrâni, din cauza sistemului imunitar mai scăzut, apar afecțiuni ale dinților din cauza unor infecții bacteriene. Igiena gurii câinelui este un aspect neglijat de multe ori și duce la îmbolnăvirea diferitelor organe ale animalului.

În cele mai frecvente situații, un tratament medicamentos administrat o dată pe an tratează focarele de infecții bacteriene din gură. Ca și în cazul oamenilor, tartrul depus pe dinți favorizează înmulțirea bacteriilor.

Infectarea și inflamarea cavității bucale conduce la abcese ce aduc dureri mari și afectarea structurii osoase a gurii. Câinele își pierde pofta de mâncare, devine apatic și suferă din ce în ce mai tare.

Tocirea dinților câinilor apare cu certitudine în urma roaderii oaselor, a unor obiecte din lemn sau din metal găsite în mediul în care trăiește. Smalțul tocit descoperă pulpa dentară, ceea ce duce la apariția durerii și, ulterior, duce la infectarea dinților.

Atenție! Oasele de vită, deși aduc multă satisfacție câinelui atunci când acesta le primește, sunt principalele cauze ale tocirii excesive a dinților animalului. Și acesta este un motiv ca patrupedul să-și petreacă timpul liber cu jucării speciale pentru câini, obiecte care nu-i afectează integritatea dinților.

Afecțiuni ale dinților

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu