iasiadopta

Alergii alimentare

Alergii alimentareSimptomele alergiilor alimentare sunt multe și, din păcate, ele pot fi determinate și de alte cauze. Mâncărimile pielii, în special în zona capului și a picioarelor, sunt un prim semn al alergiilor alimentare la câini.

Căderea părului și scărpinatul pot fi de asemenea provocate și de o alergie produsă de mâncare. Dacă prin schimbarea dietei nu se obțin rezultate, atunci trebuie consultat medicul veterinar pentru examinarea animalului și stabilirea unui diagnostic.

Există un tip special de hrană pentru câinii mai sensibili, care fac alergii. O altă variantă de hrană este cea preparată în casă, în funcție de necesitățile și de rasa câinelui (asta nu înseamnă că animalul poate fi hrănit cu resturile rămase de la masa stăpânului, ci trebuie să i se gătească după rețete speciale care pot fi găsite și pe Internet).

Alergiile alimentare se manifestă în special după vârsta de doi ani. Este bine ca atunci când un câine suportă un anumit tip de hrană, aceasta să fie menținută constant în alimentația lui.

Schimbările în dietă trebuie făcute treptat, sub directa observare a comportamentului animalului. Orice nou tip de hrană trebuie testat prin introducerea în meniu în cantități mici.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu