iasiadopta

Apropierea de un câine abandonat

Apropierea de un câine speriat, întâlnit întâmplător pe stradă, este evitată de cele mai multe ori de teama de a nu stârni agresivitatea animalului. Teama inspirată este și mai mare atunci când omul întâlnește o haită de câini fără stăpân. Câinii pot fi periculoși și imprevizibili din cauza tratamentului violent la care au fost supuși anterior. 

Iată câteva sfaturi care ajută în situația în care ne întâlnim cu un câine speriat, fără stăpân, pierdut sau fugit de acasă.

În primul rând trebuie să ne mișcăm cât mai încet și să ne adresăm pe un ton calm, fără a ridica vocea. Câinele nu trebuie speriat și mai tare decât este deja. Chiar și așa, trebuie să fim atenți mereu la fiecare reacție pentru că putem fi atacați în orice moment.

Nu mângâiem câinele decât după ce suntem siguri că animalul s-a obișnuit cu prezența noastră și nu ne consideră o amenințare. Puntem să îi aruncăm ceva de mâncare. 

Cel mai important este să nu fugim și mai ales să nu-i întoarcem spatele atunci când mârâie și își arată colții, nu trebuie să arătăm că ne este frică.

Poate chiar ne vom dori să adoptăm un cățel abandonat de care ne-am apropiat și care are o reacție pozitivă. 

Apropierea de un câine abandonat

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu