iasiadopta

Blana mată, fără luciu

Blana mată, fără luciuBlana fără strălucire a unui câine este un semn că animalul este bolnav. Cauzele sunt multiple.

Hrana de calitate și în cantitatea recomandată îmbunătățește aspectul blănii unui câine. Dieta trebuie să conțină toate substanțele pe care nu le poate produce organismul animalului și care ajută la menținerea unei stări bune de sănătate. Dacă nici hrana specială nu asigură necesarul de acizi grași esențiali benefici pentru cîine, atunci se recomandă administrarea unor suplimente.

Aspectul blănii depinde și de frecvența perierii blănii. Cu cât părul este mai mult, cu atât animalul trebuie periat mai des, chiar zilnic. În acest proces, se îndepărtează firele moarte și se uniformizează în blană uleiurile naturale, conducând la o blană mătăsoasă, plină de strălucire.

Blana trebuie curățată și prin îmbăiere cu un șampon adecvat. Atenție la alegerea șamponului. Se pot căuta variante pentru câini cu piele sensibilă sau șampon cu vitamina E pentru o blană mai lucioasă după spălare.

Năpârlirea poate fi cauzată și de infecțiile cu purici. În acest caz apar iritații pe piele. Scărpinatul excesiv produce leziuni și duce la îmbolnăvirea animalului.

Plictiseala poate fi o cauză a linsului excesiv. Câinele trebuie scos la joacă și la socializare pentru a evita stresul și, implicit, lipsa de strălucire a blănii.

O circulație bună a sângelui duce la o blană lucioasă. În afară de periajul regulat, circulația bună a sângelui este asigurată și de plimbările în aer liber.

În concluzie, un câine sănătos și bine îngrijit are întotdeauna o blană strălucitoare!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu