iasiadopta

Câine și pisică în aceeași casă – Conditii si planificare

Se înțeleg precum câinele și pisica? Dacă e să luăm în considerare ceea ce spune proverbul, aceștia nu se pot suporta. Însă așa-zișii dușmani de moarte pot trăi împreună în pace – dacă se respectă câteva reguli. Care sunt acestea, dar și alte trucuri la care poți apela pentru a face posibilă conviețuirea între câine și pisică în aceeași casă, aflați în acest articol.

Ce condiții trebuie să fi îndeplinite?

Una dintre condițiile de bază pentru conviețuirea între câine și pisică este ca niciunul dintre cei doi să nu fi avut până acum experiențe neplăcute cu animale de celălalt tip. Dacă o pisică a fost deja vânată de un câine și mușcată aproape „mortal”, vei fi nevoit să depui toate eforturile posibile pentru a îți determina pisica să-și depășească frica și să se obișnuiască să trăiască alături de „dușmanul de moarte”. Dar și câinii care toată viața au vânat pisicile sau care, la rândul lor, au avut de suferit din cauza ghearelor ascuțite ale felinelor, sunt reticenți în ceea ce privește conviețuirea cu acestea.

Planifică întâlnirea dintre câine și pisică

Pentru a avea succes, trebuie să pregătești întâlnirea dintre cele două animale. Pune la cale un plan pentru aceasta și ia-ți câteva zile libere pentru a-l pune în aplicare. Asigură-te că vei mai avea pe cineva cu tine la primele două întâlniri dintre cele două animale. În caz de nevoie, aceasta să se poată ocupa de pisică, iar tu te vei putea dedica, în principal, câinelui. În general, este important ca la primele întâlniri să-ți concentrezi, pe deplin, atenția asupra animalelor tale. Este bine ca în această perioadă să nu aibă loc evenimente precum vizitele prietenilor sau reuniuni de familie. De asemenea, chiar și zgomotele puternice de la radio sau televizor pot perturba primele întâlniri dintre câine și pisică.

Chiar și câinii cu un instinct de vânătoare înnăscut și pisicile foarte timide pot avea parte de o conviețuire pașnică. Bineînțeles că în acest caz veți întâmpina obstacole, iar acomodarea dintre câini și pisici va dura ceva timp, însă nu este imposibil. Multe dintre rasele de câini sunt capabile să trăiască în pace și sub același acoperiș alături de o pisică, atâta timp cât acomodarea cu noul membru se face cu grijă. Așadar, ai nevoie de mult timp și de și mai multă răbdare pentru a face să funcționeze coabitarea între câine și pisică în aceeași casă. Nu lăsa pur și simplu animalele împreună, sperând ca cei doi să se acomodeze unul cu celălalt – câinele va vâna, în mod cert, pisica, iar aceasta va fi înspăimântată sau va deveni agresivă și nu va mai accepta o a doua întâlnire cu acest „monstru”.

Așa se pot împrieteni câinele și pisica:

  • Creează un plan pentru acomodare și ia-ți câteva zile libere pentru a-l implementa.
  • Asigură-te că există o altă persoană lângă tine în primele câteva zile ale conviețuirii, astfel încât să poată, de exemplu, să se dedice în totalitate pisicii, în timp ce tu îngrijești în principal câinele.
  • În general, este important să-ți poți concentra atenția pe animale atunci când se întâlnesc pentru prima dată.
  • Evenimente speciale, cum ar fi vizitarea prietenilor sau adunări de familie numeroasă, nu ar trebui să aibă loc mai bine în acest timp. Chiar și zgomotele puternice de la radio sau televiziune pot perturba grav prima întâlnire a câinilor și pisicilor.
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu