iasiadopta

Câinele hiperactiv

Un câine care suferă de plictiseală, care nu are activități zilnice în care să se implice, care nu primește suficientă atenție din partea oamenilor din familia în care trăiește (mai ales din partea stăpânului) poate deveni hiperactiv.

Pentru a calma câinele, pentru a-i schimba starea de hiperactivitate este necesar ca animalul să aibă ceva de făcut care să îi consume din energia pe care o are: trebuie plimbat mai des (dacă trăiește în apartament) sau trebuie lăsat liber pe spații mai mari (dacă stă la curte), trebuie să i se dea jucării speciale care să i se schimbe mai des și astfel să le acorde mai multă atenție un timp mai îndelungat. O dată la câteva zile poate primi oase cu care să se joace și să-și ocupe parte din timp. 

Pe măsură ce energia animalului se va consuma în activități zilnice, poate chiar programate la ore fixe ale zilei, câinele va deveni mai liniștit perioade lungi de timp. Câinele hiperactiv va fi astfel calmat, iar dumneavoastră veți putea să profitați de pauzele de odihnă și de relaxare. 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu