iasiadopta

Câinii sunt capabili de gelozie

Nu este nevoie de un studiu științific pentru a ajunge la concluzia că gelozia este un sentiment pe care câinii sunt capabili să îl manifeste, fie că e vorba de gelozie față de un alt animal sau de un om. Gelozia este urmată de schimbări în comportamentul câinelui și problemele se pot amplifica dacă nu se acordă o atenție deosebită acestui aspect din viața animalului. 

O mângâiere adresată altui membru al familiei (în special adresată unui bebeluș, devenit de curând nou membru al familiei) trebuie să fie urmată de un gest asemănător adresat câinelui, altfel animalul va începe să latre la membrul familiei căruia i s-a acordat o atenție specială. Afecțiunea trebuie arătată deopotrivă și animalului de companie. 

Atenția acordată câinelui trebuie să fie permanentă. Dacă apare un comportament neobișnuit (câinele este stresat, mănâncă mai mult decât îi trebuie, se linge perioade mai lungi de timp, urinează în locuri nepermise, roade mobila sau distruge lucruri) atunci e nevoie de mai mult timp petrecut împreună, de mângâieri, de grijă sporită până la schimbarea comportamentului, altfel reațiile negative ale câinelui vor fi foarte greu de eliminat. 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu