iasiadopta

Care sunt nevoile câinelui? – Partea 1

Este responsabilitatea stăpânului să cunoască nevoile câinelui său și să i le îndeplinească.

Iată de ce are nevoie câinele tău pentru a duce o viață echilibrată și de ce nu, fericită:

MEDIU/SPAȚIU

Câinele are nevoie de un mediu adecvat, la adăpost de fenomene naturale, un loc în care să se simtă în siguranță.

Dacă stă în curte, are nevoie de o cușcă uscată și încălzită pe timpul iernii și o zonă cu umbră unde să se poată retrage în timpul verii pentru a preveni insolația. Este o cruzime să ții câinele legat cu un lanț de 5 metri.

Atenție! Dacă îți ții câinele în curte în timpul orelor de serviciu asta nu înseamnă că nu mai este nevoie să-l scoți la plimbare atunci când vii acasă.

Dacă patrupedul stă în casă, într-o cușcă de interior din anumite considerente, aceasta trebuie să fie îndeajuns de mare și înaltă încât să-i permită câinelui să stea în picioare și să se întoarcă fără probleme. De asemenea câinele nu trebuie ținut în cușcă mai mult de patru ore fără pauză. Când o învățam pe Kimi să-și facă nevoile afară, am folosit o cușcă de interior și veneam de la serviciu să o scot afară la o plimbare de o oră după ce stătea în cușcă patru ore. După care o băgam înapoi în cușcă și mai ieșea după alte patru ore când veneam acasă de la serviciu.

Eu sunt de părere că cel mai potrivit loc pentru câinele de companie este în casă, lângă stăpân.

Am auzit de multe ori, de la alte persoane părerea cum că pentru a avea un câine de talie mare (ciobănești, dog germani, etc) trebuie să ai casă cu curte unde el să stea în permanență. Eu nu sunt de acord. Că e dog german sau ciobănesc de 60 de kile, dacă are un fotoliu sau o canapea unde să doarmă, eu cred că n-are importanță pentru câine că stă în două camere sau într-o casă cu curte de 1000 mp, atâta timp cât este în mijlocul familiei și are parte de exerciții fizice și mentale în afara casei. Dar eu am câine beagle, nu ciobănesc, așa că îți aștept părerea în comentarii…

HRANĂ și APĂ

Este obligația ta, ca stăpân al câinelui să îl hrănești și să te asiguri că are apă proaspătă zilnic. Nevoile nutriționale diferă în funcție de talia câinelui, de vârstă, afecțiuni sau boli. Puii au nevoie de vitamine pentru că sunt în creștere. Seniorii care au probleme de sănătate au nevoie de mâncare specială.

Hrana diferă și de la individ la individ. Poate unora le merge mai bine cu mâncare industrială, iar altora cu hrană raw, altora cu mâncare gătită. Oricum ar fi, trebuie să te informezi cu privire la ce are voie și ce nu are voie să mănânce un câine. Iată câteva exemple de alimente interzise tuturor câinilor ciocolată, alcool, ceapă, mazăre, struguri, avocado, etc.

A nu se uita apa proaspata pentru patrupedul dumneavoastra recomandat a fi schkmbata zilnic. Astfel patrupedul va fi aparat de bolile cu transmisie prin apa

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu