iasiadopta

Cât de des trebuie spălat un câine?

Cât de des trebuie spălat un câine?Orice câine trebuie spălat din când în când. Medicul veterinar dă cele mai bune sfaturi privind frecvența cu care trebuie spălat câinele, precum și informații despre șamponul care trebuie folosit, ținând cont de rasa animalului.

Un câine care stă mai mult în casă trebuie spălat mai des dacă un altul care stă în curte sau care petrece mult timp afară. Puii nu pot fi spălați decât după ce împlinesc patru săptămâni.

Animalele cu blana ondulată sau cu fir lung trebuie spălați mai des pentru a îndepărta impuritățile din blană. Dacă animalul nu este murdar de noroi, atunci se poate înlocui înbăierea cu perierea blăniței.

Blana trebuie mai întâi descâlcită. Nodurile din blană nu trebuie lăsate mult timp pentru că se poate ajunge la situația în care nu mai pot fi scoase cu peria, ci numai cu foarfecele.

Apa la îmbăiere trebuie să fie doar călduță. Câinii nu suportă apa fierbinte.

Pentru a evita provocarea alergiilor, este foarte important să se folosească un șampon special pentru câini. Pot exista situații în care animalul să tolereze foarte bine și un șampon folosit de oameni, așa cum există și situații în care chiar și un șampon special să provoace alergii manifestate prin apariția unor pete pe corp.

Atenție, să nu ajungă șampon în ochii și în urechile câinelui!

Blana trebuie clătită foarte bine de spumele făcute de șampon. La sfârșit, după clătire, câinele își va scutura blana. Apoi animalul trebuie șters cu prosoape curate și, eventual, poate fi folosit un uscător de păr.

După slălare, câinele trebuie protejat de frig și de curent.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu