iasiadopta

Câtă mișcare trebuie să facă un câine

Câtă mișcare trebuie să facă un câineExistă norme pentru spațiul minim pe care trebuie să-l aibă permanent la dispoziție un câine, așa-numitul padoc. Ce trebuie însă să se știe este că animalul are nevoie de mai multă mișcare decât poate face în padoc sau chiar într-o curte ceva mai mare. Câinele trebuie plimbat sau chiar alergat cât mai des, în fiecare zi dacă se poate. Cu atât mai mult se pune problema scoaterii zilnice la plimbare dacă animalul trăiește în apartament la bloc.

După cum se știe, câinele este un animal de haită care în sălbăticie hoinărește timp îndelungat în căutarea hranei. Mișcarea este foarte importantă pentru prevenirea apariției artritei, a diabetului zaharat sau a insuficienței cardiace. Lipsa de mișcare susținută, asociată cu hrănirea inadecvată cu resturi alimentare de la masa stăpânilor, poate conduce la obezitatea animalului.

Timpul pentru mișcarea zilnică diferă de la rasă la rasă. În mod evident, câinii mai mari și mai energici au nevoie de mai multă mișcare. Plimbarea zilnică nu poate fi totuși mai scurtă de 30-40 de minute.

Câinele are nevoie și de un interval de timp zilnic în care să se joace. Jucăriile trebuie alese potrivit cu talia animalului. Plimbarea liberă în parc și socializarea cu alți câini pot fi încadrate tot ca activități de joacă.

Nevoia de mișcare a unui câine este deci foarte importantă și nu poate fi satisfăcută doar de alergatul în jurul curții sau de mișcarea în padoc sau prin interiorul unui apartament.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu