iasiadopta

Ce este displazia de șold la câini?

Bolile la animale de companie sunt un subiect important pentru orice proprietar responsabil. O boală comună la câini este displazia de șold, o afecțiune a sistemului scheletic care poate provoca durere și dizabilități la câinii care suferă de aceasta. În acest articol, vom discuta despre displazia de șold la câini, cauzele sale, simptomele și opțiunile de tratament.

Ce este displazia de șold la câini? Displazia de șold este o afecțiune a sistemului scheletic care apare atunci când șoldul unui câine se dezvoltă necorespunzător. Această afecțiune poate fi congenitală sau dobândită și poate afecta câinii de toate rasele, deși rasele mai mari sunt mai susceptibile la displazie de șold. În mod normal, articulația șoldului este formată dintr-o cavitate și o bilă, care se potrivesc împreună. În cazul displaziei de șold, aceste componente nu se potrivesc corespunzător, ceea ce poate duce la probleme de sănătate.

Cauzele displaziei de șold la câini Există o serie de factori care pot contribui la displazia de șold la câini. Factorii de risc includ moștenirea genetică, alimentația necorespunzătoare și supraîncărcarea articulațiilor. Câinii care sunt hrăniți cu o dietă bogată în calorii și nu sunt suficient de activi sunt mai susceptibili la dezvoltarea displaziei de șold. De asemenea, câinii care sunt supraîncărcați sau care se confruntă cu un nivel ridicat de stres fizic pot prezenta un risc mai mare de displazie de șold.

Simptomele displaziei de șold la câini Simptomele displaziei de șold la câini pot varia în funcție de severitatea afecțiunii și de cât timp a fost prezentă. Printre cele mai comune simptome se numără durerea la nivelul articulației șoldului, dificultăți în mișcare și oboseală sau letargie generală. Uneori, câinii pot prezenta o umflătură la nivelul șoldului sau pot manifesta o atitudine defensivă atunci când sunt atinși în această zonă.

Diagnosticul și tratamentul displaziei de șold la câini Dacă suspectați că câinele dumneavoastră suferă de displazie de șold, trebuie să-l duceți la un veterinar pentru evaluare. Veterinarul poate diagnostica boala prin intermediul unui examen fizic și a unor teste imagistice, cum ar fi razele X. În funcție de gravitatea afecțiunii, veterinarul poate recomanda una sau mai multe opțiuni de tratament. Tratamentul poate include administrarea de medicamente pentru durere și inflamatie.

Simptome ale bolii:

Există câteva simptome comune la câinii care suferă de boala Lyme. Acestea includ:

  1. Letargie și lipsa energiei
  2. Dureri musculare și de articulații
  3. Febra
  4. Înroșirea și umflarea articulațiilor
  5. Pierderea apetitului
  6. Durere abdominală
  7. Dificultăți de respirație
  8. Vomă și diaree
  9. Pierderea în greutate

Aceste simptome pot fi ușoare sau severe, în funcție de cât de avansată este boala. Uneori, simptomele pot dispărea de la sine, dar în alte cazuri, este necesară intervenția medicală.

Cum poate fi tratată boala Lyme la câini:

În primul rând, dacă bănuiți că animalul dvs. de companie a fost infectat cu boala Lyme, trebuie să-l duceți imediat la veterinar pentru un diagnostic și tratament adecvat. Tratamentul depinde de gravitatea bolii și de starea generală de sănătate a câinelui.

Antibioticele sunt adesea prescrise pentru a trata boala Lyme la câini. În funcție de gravitatea bolii, acestea pot fi administrate oral sau prin injectare. În cazurile mai severe, poate fi necesară internarea câinelui la clinică pentru administrarea medicamentelor și monitorizarea stării sale.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu