iasiadopta

Ce știm despre simțul mirosului la câini?

Pentru că au mult mai mulți receptori olfactivi, câinii au simțul mirosului de mii de ori mai puternic decât în cazul oamenilor. Un câine sănătos are nasul animalului este rece și umed.

Câinele recunoaște mirosul specific fiecărui om, de aceea ne mirăm câteodată când stăpânul este recunoscut de câine chiar și atunci când nu poate fi văzut dar se află destul de aproape pentru ca animalul să simtă mirosul caracteristic persoanei respective.

Câinii pot simți prin miros multe substanțe chimice produse de organismul uman, pot simți adrenalina eliberată în organismul uman atunci când indivizii sunt triști sau le este frică de ceva sau de cineva. Aceasta este explicația faptului că un câine simte stările prin care trec membrii familiei și persoanele apropiate.

Câinele adulmecă pentru a simți prin miros feromonii din mediul înconjurător care îi dau toate informațiile despre alți câini. Prin miros află sexul altor câini și dacă aceștia sunt în călduri.

Simțul mirosului scade la câini atunci când sunt foarte încălziți. Respirația accelerată îi ajută doar să se răcorească. Câinii adulmecă și respiră în același timp.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu