iasiadopta

Ce trebuie făcut cu un câine care mușcă în joacă?

Ce trebuie făcut cu un câine care mușcă în joacă?Deprinderea unui câine de a mușca în joacă este o problemă care trebuie rezolvată cât de repede apare. În cele mai multe situații, corectarea comportamentului câinelui se face prin dresaj.

Cel mai bine învață un cățel că nu e bine să muște din joaca sa cu alți câini. Încetul cu încetul, căpătând răni de la alți căței, animalele învață să își inhibe obiceiul de a mușca. Câinii care sunt singuri rămân cu obiceiul prost de a mușca. Chiar și o pisică cu care să se joace poate să-l determine pe un cățel să nu-și mai muște stăpânul în joacă.

Comportamentul adresiv se dezvoltă în lipsa socializării. Cățeii trebuie să intre în contact cu multe persoane pentru a nu-i mai fi teamă de persoane străine.

Câinele trebuie să-și respecte stăpânul, să-l asculte și să-l iubească. Animalul nu trebuie abuzat, nu trebuie lovit fără motiv. E suficient să fie certat și va înțelege din tonul vocii că a făcut ceva greșit. Așa va ajunge să nu mai muște, pentru că nu-i va mai fi frică de oameni.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu