iasiadopta

Cerințele nutriționale începând de la cățeluși până la câinii vârstnici

Când ați adoptat pentru prima dată un câine, ați avut timp să cercetați și să discutați cu medicul veterinar despre cerințele sale nutriționale, înainte de a alege cu ce să-l hrăniți. Știți că nu trebuie să-i dați resturi alimentare de la masă, dar știți că atunci când înaintează în vârstă nevoile sale nutriționale se schimbă? Este important să știți de ce anume are nevoie membrul blănos al familiei, de când este cățel și până la vârste adulte.

Care sunt cerințele nutriționale ale câinilor?

Nutrienții sunt substanțe care se obțin din alimente și sunt utilizate ca o sursă de energie. Câinilor le place să se joace cu stăpânii lor, dar au nevoie de energie pentru asta! Nutrienții sunt esențiali pentru creșterea animalelor și pot fi considerați instrumente pentru menținerea sănătății optime a câinelui dvs. Exact cum mașina dvs. are nevoie de benzină (și de întreținere) pentru a funcționa, așa are nevoie și câinele dvs. de hrană pentru fi în formă.

Există diverse clase de nutrienți de care are nevoie câinele în alimentația sa: proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și apă. Alegerea unei hrane echilibrate care include acești nutrienți este ceea ce îi va ajuta pe câinii tineri să crească, iar pe cei vârstnici să fie sănătoși.

Cățelușii nou-născuți

De la naștere și timp de câteva săptămâni, nutriția completă a câinilor este furnizată de laptele mamei lor. Totuși, dacă mama este bolnavă sau câinii sunt orfani, este necesar un înlocuitor de lapte din comerț pentru a hrăni cățelușii. Medicul veterinar vă poate instrui cum să alegeți un înlocuitor, dar și cum să hrăniți cățelușii nou-născuți care nu primesc lapte de la mama lor.

În cele din urmă, aceștia se vor dezvăța de laptele mamei lor, sau un înlocuitor lichid, și vor începe să digere alimente solide. Pentru a începe procesul de înțărcare, începeți să-i luați de la sânul mamei pentru perioade scurte de timp. În timp ce mama nu este acolo, faceți-le cunoștință cu hrana specială pentru cățeluși. Măriți treptat perioada de timp în care cățelușii sunt expuși la hrana specială, încurajați-i să o consume, însă nu-i forțați.

Cățelușii

După înțărcare, cățelușii vor primi toată nutriția necesară din hrana specială pentru câini, așadar asigurați-vă că alegeți o hrană care nu este numai gustoasă, dar și sănătoasă. Cățelușii consumă și au nevoie de multă energie, așadar cerințele nutriționale pentru câinii tineri includ un nivel crescut de proteine pentru a se menține în formă. De asemenea, dacă este posibil, la început, cățelușii pot avea nevoie de trei sau patru mese pe zi, iar apoi să treacă ușor la două mese mai mari pe zi. Discutați cu medicul dvs. veterinar despre cel mai bun regim pentru cățelușul dvs., astfel vă asigurați că acesta primește zilnic nutriția potrivită.

La început, așteptați-vă să se joace cu hrana. Însă, în timp cățelușii vor descoperi aromele și vor adora gustul hranei uscate. Dacă umeziți ușor hrana, puteți ajuta cățelușul să se obișnuiască mai ușor cu mestecatul. 

Choosing-Dog-Food-for-Each-Life-Stage

Câini adulți

Majoritatea câinilor ajung la etapa de adult în jurul vârstei de un an, așadar este important ca în această perioadă să se facă tranziția la hrana pentru câini adulți. Hrana unui câine adult este bazată pe talia și nivelul de activitate al acestuia. Dacă aveți întrebări cu privire la cantitatea de hrană cu care trebuie să vă hrăniți câinele, cel mai indicat este să întrebați medicul veterinar, dar niciodată nu trebuie să vă supra-alimentați prietenul blănos. În această etapă a vieții câinii au nevoie de nutriție pentru întreținere. Așadar, un animal de companie extrem de activ va avea nevoi nutriționale diferite față de un câine mai puțin activ. De asemenea, un câine mare are nevoie de mai multă hrană decât un câine de talie mică. După ce ați ales tipul de hrană potrivit pentru câinele dvs., rețineți că și celelalte elemente, cum ar fi temperatura, vor influența modificările din alimentația câinelui dvs. Căldura extremă și frigul vor arde mai mult din energia câinelui dvs., iar acesta va trebui să facă față prin alimentație. De asemenea, o schimbare de activitate, cum ar fi începerea unui program de antrenamente va modifica cantitatea sau tipul de hrană cu care trebuie să vă alimentați câinele.

Deoarece câinii adulți nu au nevoie de aceeași nutrienți care să-i ajute la creștere, ca în cazul cățelușilor, cea mai bună hrană pentru câinele dvs. adult este cea care este formulată special pentru nevoile sale. Continuând să vă hrăniți câinii adulți cu hrană pentru cățeluși, odată ajuns la dimensiunea completă pot avea probleme cu greutatea, deoarece hrana pentru căței are tendința să fie bogată în nutrienți pentru creștere.

Câinii vârstnici

Un câine poate fi considerat vârstnic în jurul vârstei de 11 ani, dar, din nou, poate să difere în funcție de talia și rasa câinelui. Câinii de talie mare au tendința de a ajunge vârstnici mult mai repede decât cei mici din cauza presiunii care apasă pe corpul lor. Odată cu îmbătrânirea, corpul și nevoile nutriționale ale câinelui dvs. se vor schimba din nou. Vor apărea modificări metabolice și imunologice care solicită schimbarea alimentației câinelui dvs. Fiecare câine este diferit, deci întrebați medicul veterinar, la fiecare control anual al câinelui, dacă a ajuns sau se apropie de stadiul de vârstnic.

Hrana pentru câinii vârstnici este formulată pentru le menține funcțiile normale ale corpului. Metabolismul încetinește deseori semnificativ, astfel încât câinii vârstnici nu au nevoie de o hrană bogată în calorii. Problemele cu articulațiile și mobilitatea sunt frecvente la câinii vârstnici, așadar Hill’s produce o hrană formulată special pentru susținerea mobilității, care să mențină sănătatea oaselor și articulațiilor. Dacă vă îngrijorează sănătatea câinelui dvs. pe măsură ce acesta îmbătrânește, solicitați medicului dvs. veterinar să vă ajute să alegeți cea mai potrivită hrană care să corespundă nevoilor câinelui dvs. vârstnic.

Nevoile speciale

Rețineți că cerințele nutriționale ale câinilor se pot schimba în orice moment din viața acestuia, indiferent de vârstă, în special dacă are loc ceva care să impună schimbarea alimentației sale precum o deficiență de vitamine sau minerale, sau afecțiuni fizice. Dacă medicul veterinar recomandă schimbarea hranei câinelui dvs., respectați instrucțiunile sale și rețineți că tranziția câinelui la o altă hrană se face treptat pentru a evita probleme digestive.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu