iasiadopta

Cinci sfaturi ca să nu mai tragă de lesă

Comportamentul câinilor care se zbat în lesă poate fi unul extrem de enervant atât pentru stăpâni cât și pentru animal. Cu toate acestea, există câteva soluții simple care să îmbunătățească timpul petrecut la plimbare împreună cu câinele. Iar soluția acestei probleme ține exclusiv de stăpân.

  1. Încercați să nu mai folisți propoziții de genul „Vrei să mergi la plimbare?”, fiindcă ele sunt înrădăcinate în mintea animalului încă din copilărie și îi vor da o stare specifică de agitație.
  2. După ce îi atașați zgarda fără să spuneți nimic, încercați să folosiți imediat alte comenzi, care să includă cuvântul NU. Pe urmă, nu plecați direct la plimbare, ci rămâneți puțin să citiți un ziar sau să vă triați corespondența, obligându-l pe câine să stea așezat.
  3. O altă metodă este aceea de a învăța câinele să-și facă nevoile la comandă. În felul acesta, se va diminua o parte din dorința lui frenetică de a adulmeca și de a găsi locuri potrivite pentru această activitate fiziologică.
  4. Pentru câinii care adoră jocul cu mingea sau pe cele în care trebuie să aducă înapoi obiecte care le sunt aruncate, e bine să acordați un minut sau două, înainte de plimbare, acestor activități. În felul acesta, energia câinelui se va mai domoli.
  5. Nu în ultimul rând, încercați să vă plimbați câinele așa cum vă conduceți mașina. Dacă animalul trage de lesă într-o anumită direcție, eliberați din tensiune, dar mișcați-vă concomitent în direcția opusă, îndemnându-l să vă urmeze. Câinii sunt animale obișnuite să trăiască în haite și vor asculta asemenea chemări, fiindcă acest comportament este înnăscut. Pentru câinii cu un anumit grad de dresaj se mai poate folosi și comanda „Șezi”, care va întrerupe încercările perpetue de a întinde lesa la maximum.

Cinci sfaturi ca să nu mai tragă de lesă

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu