iasiadopta

Creșterea unui câine în apartament

Prezența unui câine în apartamentul în care locuiți vă determină să faceți anumite compromisuri privind amenajările interioare, decorațiunile, alegerea mobilierului și nu numai. Pentru a evita supărările din partea dumneavoastră, este necesar ca toate obiectele fragile să nu fie ținute în locuri unde poate ajunge câinele. Vazele și bibelourile din sticlă, chiar și paharele și vesela vor fi depozitate în dulapuri cu uși.

Mirosul ușor de recunoscut într-o casă în care trăiește un câine poate fi estompat și redus prin spălarea cât mai des a păturicii din culcuș, prin curățarea frecventă a jucăriilor animalului. Obiectele cu care se joacă trebuie să fie adecvate, din materiale rezistente. 

Spațiile pe care le împărțiți trebuie să aibă învelitori pentru a putea elimina mai ușor părul lăsat de câine. Scaunele, fotoliile și canapelele vor fi acoperite cu huse sau pături ușor de spălat la mașină. 

La intrarea în apartament plasați un covoraș ușor de scuturat, astfel încât câinele să-și curățe lăbuțele la întoarcerea de la plimbare.

Aerisirea apartamentului cât mai des și chiar folosirea unui odorizant de cameră vor reduce mirosul specific. 

Un apartament în care trăiește și un câine e mai greu de întreținut, dar cu siguranță e unul în care oamenii sunt mai voioși și au un prieten de nădejde!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu