iasiadopta

Cu ce să hrăniţi cățelele gestante sau lactante

Sarcina unei cățele are o durată medie de 63 de zile şi alăptarea continuă pentru câteva săptămâni. Acesta poate fi cel mai important moment din viaţa câinelui vostru când vine vorba de o nutriţie precisă. Pentru o căţea gestantă sau care alăptează, malnutriţia poate duce la probleme grave de sănătate şi poate pune în pericol starea de sănătate a căţeilor.1 Discutaţi cu medicul veterinar despre nevoile unice ale câinilor dvs. şi ţineţi cont de aceste considerente nutriţionale importante:

  • Alimentele pentru căţele gestante sau care alăptează trebuie să includă suficiente calorii pentru a satisface nevoile crescute de energie, pentru producţia de lapte şi pentru creşterea căţeilor
  • Cantitatea crescută de grăsimi ajută la satisfacerea cererii mai mari de calorii
  • O digestibilitate ridicată este importantă pentru a ajuta la maximizarea aportului de calorii din cantităţi mai mici de alimente
  • Producţia de lapte a mamei şi creşterea oaselor puilor ei necesită mai mult calciu şi fosfor
  • Mai multe proteine sunt necesare pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a căţeilor
  • DHA pentru dezvoltarea sistemului nervos al puilor

Întrebări frecvente privind sarcina, alăptarea şi nutrienţii esenţiali.

Ce este digestibilitatea şi de ce contează?

Gradul ridicat de digerabilitate se traduce într-o absorbţie mai eficientă a nutrienţilor de către un organism gestant sau care alăptează. Este important pentru că ajută un câine să maximizeze nutriţia din fiecare înghițitură. Acest lucru poate fi crucial, pentru că există mai puţin spaţiu în abdomenul unei cățele gestante.

De ce mai multă energie şi grăsime?

Căţelele gestante şi lactante au nevoie de o cantitate mare de energie. De fapt, cățelele care alăptează au nevoie de energie de 4-8 ori mai mare decât câinii adulţi sănătoşi. Creşterea nivelului de grăsimi în nutriţia echilibrată ajută la aprovizionarea cu mai multă energie.

Cu ce ar trebui să-mi hrănesc căţeluşa când este gestantă şi când alăptează?

Pot hrăni cățeaua gestantă sau lactantă cu Science Plan™ Puppy Large Breed? Dar dacă e un câine de talie mare?

Nu recomandăm Science Plan™ Puppy Large Breed pentru cățelele gestante sau care alăptează. Nu oferă suficient calciu şi energie pentru a satisface nevoile unui câine în acest timp special. Alimentele din care puteţi alege pentru toţi câinii gestanţi sau care alăptează, indiferent de rasă, sunt produsele Science Plan™ Puppy cu varietăţile enumerate mai sus.

Există instrucţiuni speciale pentru hrănirea cățelelor gestante sau lactante?

Hrăniţi căţeaua gestantă cu cantitatea sugerată pe ambalaj şi continuaţi să îi daţi mâncare pentru căţei până când puii sunt înţărcaţi. Întrebaţi medicului veterinar dacă ar trebui să îi lăsaţi mâncare la dispoziţie în orice moment după naşterea căţeilor. Acest lucru vă poate ajuta să înţărcaţi căţeluşii şi veţi fi liniştit ştiind că nevoile de energie ale mamei lor sunt îndeplinite.

Când trebuie să înţarc căţeii?

Cei mai mulţi pui încep să mănânce alimente solide la vârsta de 3-4 săptămâni. Înţărcarea trebuie realizată efectiv la vârsta de 6-7 săptămâni.2 Apoi va trebui să luaţi în considerare ce fel de mâncare este potrivită pentru căţeluşii dumneavoastră, în funcţie de rasa şi talia corpului atunci când căţeluşii dumneavoastră devin câini adulţi.

Când ar trebui să merg la medicul veterinar?

Mergeţi săptămânal la medicul veterinar, dacă este posibil, în timpul sarcinii şi alăptării, pentru a verifica starea câinelui şi pentru a vă asigura că sunt satisfăcute nevoile nutriţionale. Este important să stabiliţi un anumit program cu medicul veterinar pentru a stabili cât de des trebuie examinat câinele dvs. în timpul sarcinii şi după naşterea căţeilor.

Începeţi corect îngrijirea căţelului.

Ţineţi o evidenţă a greutăţii, dezvoltării şi activităţii puilor la fiecare 1 sau 2 zile2, lucru care poate fi foarte util pentru evaluările de rutină ale medicului veterinar din primul an de viaţă a puiului.

1 Nutriţie Clinică pentru animale mici, a 4-a Ediţie. Câini normali; Sarcina la câini; p. 238
2 Nutriţie Clinică pentru animale mici, a 4-a Ediţie. Creşterea câinilor: Perioada de înţărcare; p. 247

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu