iasiadopta

Cum despărțim doi câini care se luptă?

Acțiunile întreprinse în cazul luptei dintre doi câini sunt dictate în primul rând de cunoașterea motivelor declanșării respectivei lupte, adică dacă scopul e stabilirea animalului dominant în haită sau dacă scopul este doar victoria unui câine agresiv prin rasă, a unui câine de luptă. Orice încercare de a despărți câinii este extrem de periculoasă, existând riscul de a fi atacați de patrupede. În cele mai multe cazuri, cel care încearcă să oprească o luptă este stăpânul unuia din câini și îl cunoaște destul de bine. 

Separarea câinilor se poate face prin distragerea atenției, prin zgomote puternice create în apropierea lor sau prin aruncarea unei haine care să le optureze vederea pentru o scurtă perioadă de timp. 

Persoanele care au câini agresivi din fire trebuie să aibă mereu la îndemână botniță, lesă, un spray cu piper sau orice alt mijloc de a acționa rapid împotriva agresivității animalului. 

În toate situațiile trebuie avut grijă de integritatea corporală a persoanelor din jur. O mușcătură implică îngrijire medicală de specialitate.

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu