iasiadopta

Cum pot îmbunătăți câinii viața omului?

Câinii sunt, fără îndoială, cei mai buni companioni ai oamenilor. Altruiști, cu o empatie debordantă și dedicati stăpânilor din prima până-n ultima zi, câinii ne pot îmbunătăți viața în nenumărate moduri.

Noi am ales să ți le prezentăm pe cele mai importante dintre acestea, pentru ca tu să-ți iubești și mai mult decât o făceai până acum câinele sau, de ce nu, să primești cu brațele deschise un animal de companie în inima ta. Iată în cate moduri vei avea de câștigat de pe urma unei relații pe care, îți garantăm, nu o vei uita niciodată.

Care sunt tipurile de câini utilitari și ce fac aceștia?

Înainte de toate, vrem să dezvăluim câteva dintre secretele câinilor de serviciu, pentru a înțelege mai bine câtă inteligență poate avea un câine dresat. Iată care sunt principalele grupe în care câinii se pot încadra atunci cand aceștia sunt folosiți pe post de câini utilitari.

Însoțitori

Atunci cand soarta răpește unei persoane posibilitatea de a se mișca sau de a simți anumite lucruri, apar în scenă câinii însoțitori, antrenați special pentru a servi o persoană cu dizabilități. Mai exact, câinii însoțitori sunt dresați să compenseze toate lipsurile locomotorii, auditive sau de vedere ale unei persoane aflată în dificultate.

Acești câini pot învața să ghideze persoanele nevăzătoare, să le avertizeze pe cele cu probleme de auz atunci când în locuință apar anumite semnale sonore, cum ar fi soneria de la intrare, telefonul, alarma de incendiu sau strigătul cuiva sau să aducă la îndemână obiecte persoanelor cu probleme de mișcare. Pe lângă toate acestea, câinii însoțitori vor oferi afecțiunea, compania și sprijinul emoțional de care persoanele cu dizabilități au atât de multă nevoie.

Dintre toate rasele de câini, labradorii, golden retrieverii și ciobănescul german sunt cele care se integrează cel mai bine în rolul de câini însoțitori.

Câine însoțitor din rasa Ciobănesc German

 

Câini politiști

Câinii polițiști sunt animale de serviciu care au aparținut instituțiilor și structurilor statului, câini care au servit în teatrele de operații, în misiuni ale armatei, ale poliției și ale altor structuri ale statului român.

Câinii polițiști pot descoperi victime blocate sub pământ, sunt antrenați să recunoască mirosul de droguri și pot participa în misiuni ale geniștilor. Cele mai bune rase apte pentru a deveni câini polițiști sunt malinois și ciobănescul Belgian.

 

 

Alte modalități prin care câinii ne pot îmbunătăți viața

Revenind la rasele de câini crescute doar pentru companie, e bine să știi că prezența unui câine în viața ta îți poate aduce câteva beneficii deloc de ignorat. Iată-le pe cele mai importante dintre acestea.

Creșterea încrederii în sine

Faptul că iubirea câinilor este necondiționată te poate ajuta să îți crești încrederea de sine. Câinele îți va arăta afecțiune chiar și în zilele în care nu ai chef să cobori din pat. În societate, prezența câinelui te va ajuta să interacționezi mai ușor cu ceilalți, pornind poate chiar la o discuție despre obiceiurile sale uneori caraghioase.

Relația cu câinele tău poate fi de bun augur chiar și în raport cu colegii de muncă, dacă alegi să îl iei cu tine la birou. După ce ai obținut sprijinul managementului, o zi de vineri se poate transforma în cea mai fericită din câte ai experimentat până acum la job, alături de câinele tău.

Câinii ajută la creșterea încrederii în sine

Reducerea riscului de boli cardiovasculare

Așa cum multe studii au demonstrat, simpla mângâiere a unui câine te va ajuta să reduci mult din stresul acumulat, ceea ce va lucra direct asupra tensiunii tale cardiovasculare, care se va calma. Același efect îl vor avea și plimbările lungi alături de prietenul tău necuvântător în lesă, dar și eventualele exerciții în aer liber pe care va fi atât de distractiv să le faceți împreună oricând aveți ocazia.

Prietenia pe care o ai cu animalul tău de companie te va determina să faci de aproximativ trei ori pe zi mișcare, deci iată cu câte avantaje vine la pachet minunata relație pe care te încurajăm să o ai!

În încheiere, vrem să îți spunem un secret – câinele tău îți poate salva viața! Specialiștii în studii veterinare au descoperit că aceștia au un al șaselea simț prin care pot detecta boli serioase cu care oamenii pot fi diagnosticați. Concluzia a fost trasă în urma mai multor experimente care au demonstrat faptul că animalele indicau o anumită zonă a corpului uman unde exista o problemă serioasă de sănătate, lingând porțiunea afectată sau dormind foarte aproape de ea.

Nu-i așa că sunt absolut minunați?

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu