iasiadopta

Cum să îți ajuți câinele să piardă în greutate

Obezitatea scurtează semnificativ viața câinelui și are un impact negativ asupra calității vieții sale. Iată cum îl poți sprijini să piardă în greutate și să revină la un stil de viață sănătos.

Obezitatea este o problemă comună în rândul câinilor; studiile arată în mod constant că obezitatea afectează cel puțin 20% din totalul populației de câini adulți din țările industrializate. Cu toate acestea, oferindu-i câinele tău o hrana adaptată, cu activitate fizică regulată și cu un comportament de hrănire corespunzător, îl poți ajuta să piardă în greutate și să revină la un stil de viață mai sănătos.

Obezitatea și câinele tău

Dacă animalul tău a câștigat în greutate și se află acum într-un punct în care medicul veterinar a stabilit că este obez, este important să înțelegi ce înseamnă acest lucru pentru starea sa generală de sănătate. Obezitatea expune câinele la riscul unor probleme grave și complexe, inclusiv diabet, probleme cardio-respiratorii, artrită și scăderea imunității. Cel mai important, reduce durata de viață.

Rasa, vârsta, genetica, genul și stilul de viață actual al câinelui tău sunt factori care contribuie la probabilitatea de a deveni obez sau de a se lupta cu scăderea în greutate. Recunoașterea rolului tău în sprijinirea sănătății câinelui este crucială; ai posibilitatea să îi oferi hrana potrivită, programul de activitate fizică și sprijinul pentru stilul de viață de care are nevoie pentru a fi din nou sănătos și în formă.

Gestionarea comportamentului de hrănire al câinelui tău

Stabilirea comportamentelor și atitudinilor corecte legate de hrănire poate avea multe beneficii în sprijinul acordat câinelui tău pentru a pierde în greutate. Medicul tău veterinar te va ajuta să calculezi ce cantitate și ce tip de hrană trebuie să îi oferi câinelui pentru a te asigura că pierde în greutate; asigură-te că respecți această rutină, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. De asemenea, ar trebui să îi împarți cantitatea zilnică în cel puțin două mese, în locul unei singure mese mari; acest lucru ajută la creșterea ratei la care câinele tău descompune și folosește energia din hrană, precum și la gestionarea oricăror tendințe de a grăbi mesele.

Atât tu, cât și alți membri ai familiei trebuie să fiți fermi și să rezistați tentației de a-i oferi resturi de la masă sau să încurajați în mod accidental comportamentul de cerșit. Cel mai bun mod pentru a face acest lucru este să îți hrănești câinele la aceeași oră, din același castron, în același loc, astfel încât să se obișnuiască cu rutina. Planifică mesele proprii și mesele câinelui la ore diferite, astfel încât să nu fie derutat și, în mod ideal, în încăperi diferite.

Alegerea hranei potrivite pentru un câine supraponderal

Deși ar putea părea o idee bună să oferi câinelui tău mai puțină hrană pentru a-l ajuta să piardă în greutate, acest lucru nu este recomandat; reduce probabilitatea ca aceștia să obțină toate substanțele nutritive de care au nevoie și poate încuraja comportamente nedorite, cum ar fi agresiunea sau cerșitul.

În schimb, alege o hrană care este special concepută pentru programul de pierdere în greutate. Ar trebui să includă proteine cu grad ridicat de digestibilitate, astfel încât să obțină energia de care au nevoie, dar cu un conținut redus de calorii. Unele dintre cele mai avansate tipuri de hrană destinată câinilor pentru pierderea în greutate includ, de asemenea, formule specifice, cum ar fi un amestec de fibre care ajută câinele să se simtă mai sătul, fără a adăuga calorii inutile.

Hrana cu conținut scăzut de carbohidrați se recomandă câinilor obezi care suferă de diabet, deoarece poate încetini digestia și îmbunătăți controlul glicemiei. În cazul unui câine obez care suferă de diabet, pot fi recomandate diete veterinare specifice cu conținut scăzut de carbohidrați. Acestea pot contribui la îmbunătățirea stării generale a unui câine sub supraveghere veterinară.

Activitatea fizică a câinelui pentru pierderea în greutate

Dacă starea de sănătate a câinelui permite acest lucru, scoate-l în aer liber pentru a avea o activitate fizică regulată. Pentru a se obișnui cu mișcarea, realizează această activitate fizică pe parcursul întregii săptămâni, în sesiuni mai scurte, în loc de o singură plimbare sau alergare lungă și obositoare la sfârșit de săptămână. Înotul poate fi o activitate fizică pozitivă și eficientă, dacă întâmpină dificultăți la plimbările lungi.

Făcând unele mici modificări, îți poți ajuta câinele să ajungă la greutatea ideală și să revină la un stil de viață sănătos. Începe prin a te consulta cu medicul veterinar și a solicita sfaturi despre hrană, activitatea fizică și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu