iasiadopta

CUM SA ITI FACI CAINELE FERICIT

Atunci când alături de noi este mereu un micuț blănos care ne acordă toată atenția și afecțiunea pe care o are, bineînțeles că și noi trebuie să îl răsplătim în același mod. Ei bine, chiar dacă mereu suntem atenți și încercăm să le oferim tot ceea ce este mai bun, există câteva trucuri prin care putem să ne transformăm patrupezii din fericiți, în cei mai fericiți.

Achiziționează o piscină pentru copii

Oare cât de mult iubesc câinii apa? Nu e așa că de fiecare dată când ieșiți la o plimbare sau la o drumeție, câinele tinde să fugă spre apă și să se bălăcească puțin? Ei bine, această bucurie o poate avea și acasă, prin asamblarea unei piscine pentru copii, care să fie doar a lui și mereu la dispoziție. Mai mult decât atât, puteți accesoriza piscina și cu câteva jucării pentru câini, prietenoase cu apa, astfel încât micuțul patruped să știe că acela este locul lui de relaxare.

 

Oferă-i libertatea de a-și distruge jucăriile

Deoarece aceștia trebuie să își exercite instinctele de animal, cel mai bun mod de a face asta fără prea mare pierdere sau risc, este să își distrugă jucăriile. Cât de mare este plăcerea lui atunci când trage cu toată forța de jucăria preferată? Mai mult decât atât, dacă distruge o jucărie, câinele este fericit. Însă, acum că jucăria este distrusă, este un moment perfect de a primi una nouă și de a se putea bucura încă o dată de un nou cadou.

 

Organizează o vânătoare de comori

Atunci când știți că plecați pentru câteva ore de acasă, puteți foarte simplu să vă asigurați că micuțul patruped nu se va plictisi, ba din contră, va avea o activitate frumoasă care va face să treacă mai repede timpul până când vă întoarceți. Astfel, ascundeți mai multe recompense preferate de către blănos în diverse locuri ale casei. Când vă întoarceți, vedeți câte dintre ele au fost găsite și savurate, iar data viitoare când plecați, folosiți același truc, însă ascundeți recompensele în locuri diferite. În acest mod, veți încuraja câinele să rămână activ atât timp cât sunteți plecați.

 

Oferă-i o alimentație adecvată

Prin oferirea câinelui unei cantități potrivite de hrană, îl veți ajuta să aibă mereu o stare bună de spirit dar și de sănătate. Astfel, câinele o sa fie mereu vesel, gata de joacă, de plimbare și de afecțiune. Totodată, nici apa nu trebuie să îi lipsească, în special în zilele cu temperaturi ridicate sau când mergeți în drumeții. Asigurați-vă că aveți mereu apă pentru micuțul patruped, pentru a vă putea bucura de momente frumoase împreună.

 

Jucați-vă „de-a v-ați ascunselea”

Deoarece câinilor le place să se joace dar și să investigheze, acest joc poate să devină unul dintre preferatele lui. Ce presupune? Ei bine, tot ceea ce trebuie să faceți este să observați când câinele nu este atent și să vă ascundeți într-un loc mai greu de găsit. Apoi, strigați-l pe nume, periodic, până când acesta vă găsește. Bucuria din ochii lui pentru faptul că v-a găsit vă va face să repetați acest joc de fiecare dată când aveți ocazia.

 

Asigură-te că are parte de o igienă adecvată

Dacă patrupedul este prieten cu apa, acesta o sa fie foarte fericit de fiecare dată când o să îl băgați în cadă sau la un duș răcoritor. Mai mult decât atât, starea lui de spirit va fi mult mai bună atunci când își simte blănița curată, deoarece câinilor nu le place la fel de mult să se curețe, precum pisicilor. Nu în ultimul rând, voi vă bucurați atunci când vine vara și scăpați de hainele groase? Ei bine, la fel se bucură și câinii când scapă de surplusul de blăniță care i-a ținut de cald în anotimpul rece. Pentru aceasta, o vizită la salon pentru scurtarea blăniței cu siguranță o să îi prindă bine și o să îl facă fericit, și totodată, și frumos.

 

Timp petrecut „în doi”

Majoritatea patrupezilor nu pot sta departe de stăpânii lor, iar atunci când acest lucru se întâmplă, supărarea din ochii lor o poate vedea oricine. Din acest motiv, pentru câini este o mare bucurie atunci când sunt alături de stăpâni, indiferent că este o plimbare sau că este o sesiune de joacă împreună. Încercați să vă alocați timp pentru a vă juca împreună și pentru a-i oferi câinelui câteva momente de distracție.

De asemenea, vă puteți schimba rutina și să mergeți pe jos în diverse locuri, împreuna cu prietenul patruped, pentru a-i oferi și lui ocazia să vadă peisaje și mirosuri noi.

Dacă sunteți obosit sau aveți de muncă ceva la calculator, trebuie să știți că pentru câini fericirea înseamnă și să stea pur și simplu lânga voi și să doarmă acolo sau în brațele voastre, știindu-vă aproape.

 

Arată-i dragoste și afecțiune

Stabilirea unei legături puternice cu patrupedul vostru este benefică pentru amândoi. Atât mângâierile, îmbrățișările, scărpinatul pe burtică, spălarea blăniței sau chiar și zâmbetul și vorba blândă, sunt modalități excelente prin care îi puteți arăta animalului iubirea pe care o aveți față de el. Aceste gesturi nu doar că întăresc legătura emoțională dintre voi, dar îi vor oferi câinelui și siguranță, liniște și bucurie.

Voi ce trucuri folosiți pentru a vă face micuții patrupezi fericiți?

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu