iasiadopta

Cum să pregătiți casa pentru un nou câine

Adoptarea unui câine este un moment minunat, dar implică multă planificare și pregătire pentru a vă asigura că noul membru al familiei se va simți bine-venit și în siguranță în casa dvs. De la achiziționarea necesităților de bază pentru câine până la pregătirea mediului pentru patruped, acest articol vă va ghida prin procesul de pregătire a casei pentru noul dvs. companion canin.

1. Cumpărați necesitățile de bază pentru câine

Primul pas în pregătirea casei pentru un câine este să achiziționați necesitățile de bază pentru câine. Acestea includ:

Cușcă sau pat pentru câine:

Un loc confortabil și sigur pentru câinele dvs. să doarmă și să se odihnească. Cuștile sunt excelente pentru dresaj și pentru a menține câinele în siguranță atunci când nu puteți supraveghea.

Hrană și boluri pentru apă:

Achiziționați hrană de înaltă calitate și asigurați-vă că aveți boluri pentru hrană și apă potrivite mărimii câinelui.

Jucării și gustări:

Cumpărați jucării pentru a menține câinele activ și stimulat. De asemenea, achiziționați gustări pentru recompensarea și antrenarea lui.

Ham sau zgardă:

Un ham sau o zgardă de calitate este esențial pentru plimbări și pentru menținerea controlului asupra câinelui.

Produse pentru igienă:

Achiziționați șampoane, perii, pastă și periuță de dinți, tăietor de unghii și alte produse pentru igiena câinelui.

2. Pregătiți spațiul pentru câine

După ce ați cumpărat necesitățile de bază pentru câine, pregătiți spațiul în care va petrece timpul câinele. Acest lucru include:

Alegerea unui loc de dormit:

Stabiliți un loc confortabil și liniștit pentru patul sau cușca câinelui. Este important ca acest loc să fie ferit de curentul de aer și de expunerea la lumină puternică.

Securizați zona:

Asigurați-vă că toate obiectele periculoase sau toxice sunt în afara accesului câinelui. Acest lucru poate include blocarea accesului la camerele periculoase sau plasarea produselor toxice în locuri înalte sau sigure.

Organizați spațiul de joacă:

Pregătiți o zonă de joacă pentru câine, cu jucării și un spațiu deschis pentru mișcare. Dacă aveți curte, asigurați-vă că aceasta este complet îngrădită pentru a preveni fugile neașteptate.

3. Stabiliți o rutină de plimbare și hrănire

Stabilirea unei rutine regulate de plimbare și hrănire este esențială pentru câine și vă ajută să mențineți ordinea în casă. Câinii au nevoie de plimbări regulate pentru a-și exercita corpul și pentru a face nevoile. Stabiliți un program de plimbare care să se potrivească stilului dvs. de viață și respectați-l cu consecvență.

În ceea ce privește hrănirea, consultarea unui medic veterinar pentru a stabili tipul și cantitatea corectă de hrană este crucială. Alimentați câinele în același loc și la aceleași ore în fiecare zi pentru a stabili o rutină sănătoasă și pentru a preveni comportamentul nedorit, cum ar fi căutarea de mâncare.

4. Asigurați-vă că casa este sigură pentru câine

Casa dvs. ar trebui să fie un mediu sigur pentru câinele dvs. pentru a preveni accidentele sau rănile. Asigurați-vă că:

Produsele toxice sunt depozitate în siguranță:

Produsele chimice de curățare, medicamentele și alte substanțe toxice trebuie să fie depozitate în locuri inaccesibile pentru câine.

Cablurile și firele electrice sunt ascunse:

Cab

lurile și firele electrice pot fi periculoase pentru câine, așa că asigurați-vă că sunt ascunse sau protejate pentru a preveni mușcarea sau ciupirea lor.

Obiectele mici sunt în afara accesului:

Obiectele mici care ar putea fi înghițite și cauza sufocare sau alte probleme de sănătate trebuie să fie păstrate în siguranță.

Asigurați ferestrele și balconele:

Dacă locuiți la înălțime sau aveți ferestre și balcoane accesibile pentru câine, asigurați-le corespunzător pentru a preveni căderea accidentală.

5. Antrenați și socializați câinele

Antrenarea și socializarea sunt esențiale pentru a avea un câine bine comportat și fericit. Investiți timp în a învăța câinele comenzi de bază și reguli de conduită. De asemenea, expuneți câinele la diferite situații și oameni pentru a-l socializa și a-l ajuta să devină confortabil în diverse medii.

6. Planificați pentru urgențe

Asigurați-vă că aveți un kit de urgență pentru câine care include alimente, apă, medicamente și alte necesități. De asemenea, aveți un plan de evacuare în caz de incendiu sau alte situații de urgență pentru a vă asigura că câinele este în siguranță.

Concluzie

Pregătirea casei pentru un nou câine implică multă planificare și organizare, dar eforturile depuse înainte de aducerea noului membru al familiei pot face experiența de a avea un câine mai plăcută și mai armonioasă. Asigurați-vă că aveți toate necesitățile de bază pentru câine, că casa este sigură și că aveți o rutină bine stabilită pentru plimbare și hrănire. Cu pregătirea corespunzătoare, veți putea să vă bucurați de compania și iubirea unui câine fericit și sănătos în casa dvs.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu