iasiadopta

Cum să-ți petreci timpul cu câinele iarna. Ce activități să faceți împreună – Partea 1

Cum să-ți petreci timpul cu câinele iarna. Ce activități să faceți împreună

Dacă tot suntem atât de aproape de deschiderea oficială a noului sezon, este important să ne gândim ce facem cu micuții patrupezi și cum putem să-i facem să facă puțin mai multă mișcare decât simplele (și uneori scurtele) plimbări zilnice de care au parte. Desigur, orice fel de activitate a câinilor pe timp de iarnă presupune și timp și efort din partea voastră, poate nevoie de renunțare la canapeaua confortabilă și călduroasă sau la serialele preferate și de luat hainele groase, căciula și mănușile.

Indiferent de anotimp, câinii au nevoie de activitate și stimulare, pentru a avea o viață fericită și sănătoasă, iar petrecerea timpului în aer liber, inclusiv pe timp de iarnă, reprezintă un mod excelent de a îmbunătăți starea de sănătate a câinelui:

  • activitatea în aer liber pe timp de iarnă stimulează mintea și corpul câinelui;
  • activitatea în aer liber pe timp de iarnă ajută la creșterea imunității câinelui;
  • activitatea în aer liber pe timp de iarnă menține digestia regulată.

Chiar dacă iarna zilele sunt mai scurte și ai impresia că orele pe care le ai la dispoziție nu îți sunt suficiente pentru toate task-urile și activitățile pe care trebuie să le faci, este important să-ți aloci puțin timp în fiecare zi pe care să-l petreci cu micuțul blănos energic și nerăbdător. Sunt atât de frumoase jocurile în zăpadă, încât atât tu cât și câinele tău veți avea parte de niște momente extrem de distractive.


4 activități pe care le poți face cu câinele tău pe timp de iarnă, afară

  1. Drumeții – chiar dacă sună puțin atipic, dacă pe timp de vară câinele tău este primul la ușă atunci când aude cuvântul „drumeție”, înseamnă că este un mare fan al plimbărilor lungi prin pădurile necunoscute. Dacă este așa, nu trebuie să-i luați această fericire, cu atât mai mult, oportunitatea de a adulmeca în pădure și în jurul copacilor, sau relaxarea pe care i-o oferă mirosurile naturale pe care le simte patrupedul în mijlocul naturii. Puteți organiza drumeții scurte, pe trasee simple și sigure, chiar și pe timp de iarnă. Cu echipament corespunzător atât pentru voi cât și pentru patruped, o drumeție de iarnă poate să vă formeze multe amintiri împreună și să vă țină pe amândoi în formă.
  2. Antrenarea mirosului – această activitate este excelentă pentru a vă antrena câinele iarna, atât fizic cât și psihic, atunci când solul este acoperit de un alb imaculat. Această activitate provoacă câinele să își folosească nasul pentru a găsi un anumit miros. Chiar dacă este deja obișnuit cu acest joc, pe timp de iarnă jocul se intensifică deoarece, atât vântul cât și zăpada pot afecta intensitatea mirosurilor. Ce trebuie să faceți? Pur și simplu trebuie să lăsați niște recompense în diferite locuri, pe zăpadă și să îl îndrumați pe patruped să le caute.
  3. Joaca în zăpadă – această activitate nu este deloc complicată (deoarece o știm cu toții de când eram mici) și necesită doar energie și voie bună. Răstăgolirea, bulgăreala sau doar aruncatul cu zăpada ușoară vă poate motiva câinele să se joace cu voi și să latre de fericire. Bucuria va fi cu atât mai mare cu cât câinele va primi cât mai mulți bulgări de zăpadă pe care să îi urmărească și să încerce să îi prindă. Pentru și mai mult entuziasm, puteți pune în mijlocul bulgărelui câte o bucățică de recompensă. Nu va exista fericire mai mare decât să vadă cum se sparge un bulgăre după care a alergat și cum apare recompensa preferată.
Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu