iasiadopta

Cum știu dacă un câine bătrân suferă?

Unele probleme sau boli fatale pot cauza multă suferință sau disconfort câinelui tău. În acest caz, medicul veterinar te va sfătui să iei în considerare intensitatea durerii pe care o poate suferi animalul tău de companie prin prisma conceputului de „calitate a vieții”.

Acest concept ia în considerare șapte factori care vă vor ajuta, pe tine și pe medicul veterinar, să decideți cum să îngrijiți cel mai bine câinele; acești factori includ igiena, foamea, fericirea, mobilitatea și măsura în care zilele „bune” sunt mai bune decât cele „rele”.

Dând prioritate calității vieții animalului tău de companie înseamnă să iei în calcul toate opțiunile, care pot include îngrijirea paliativă sau cea într-un spital la sfârșitul vieții. Acesta este locul în care câinii primesc tratament medical și îngrijirea de care au nevoie; de exemplu, pot primi tratament chimioterapeutic sau pot fi intubați pentru a se putea hrăni, pot primi masaj și fizioterapie sau pot trăi într-un mediu adaptat nevoilor lor.

Dacă decizi că animalul tău de companie are o calitate a vieții aflată în declin rapid, iar disconfortul său este prea mare, poți lua în calcul și alte opțiuni, cu sfatul medicului veterinar.

Ca animal de companie, câinele tău va fi fost o parte importantă a vieții tale timp de mulți ani. Când vorbim despre ultimii săi ani, calitatea vieții trebuie să se afle pe primul loc; discută cu medicul veterinar despre modurile în care îți poți îngriji câinele bătrân și despre opțiunile de care dispui pentru a sprijini bunăstarea acestuia.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu