iasiadopta

Cum trebuie învățat câinele să nu mai roadă mobila?

Cum trebuie învățat câinele să nu mai roadă mobila?Este normal ca un câine-pui să roadă mobila și diferite obiecte din casă atunci când își schimbă dinții. Odată cu dispariția iritațiilor produse pe gingii de schimbarea dentiției, acest comportament ar trebui să dispară. În caz contrar, animalul suferă din cauză că este certat sau bătut sau din cauză că este mult timp singur. O altă cauză ar putea fi schimbarea alimentației, a programului de masă sau de plimbare.

Corectarea comportamentului câinelui trebuie să se producă imediat după ce animalul a greșit. Câinii au memoria scurtă și nu asociază o acțiune din timpul prezent cu o greșeală făcută în trecut.

După ce a fost identificată cauza pentru care câinele adult continuă să roadă obiecte, altele decât jucăriile lui, se poate trece la dresaj pentru corectarea aceastui obicei.

Este indicat să i se dea câinelui câte un os de ros, mai ales atunci când rămâne singur acasă. În momentul în care animalul începe să roadă un obiect, el trebuie strigat și trebuie să i se dea iarăși un os sau o jucărie de ros.

Tot pentru perioadele când rămâne singur acasă, câinele trebuie să primească jucăria sau osul într-un spațiu mic, pe un hol, fără acces la celelalte încăperi ale locuinței. Acest spațiu e bine să fie un loc pe care animalul îl cunoaște foarte bine, în care petrece destul de mult timp, pentru a nu se simți izolat sau pedepsit.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu