iasiadopta

Curățarea danturii

Dinții unui câine trebuie îngrijiți pentru a evita bolile dentare. Cu cât câinele e de talie mai mică, cu atât e mai probabil să apară tartru, gingivita sau chiar căderea dinților. Ca și la oameni, bolile dentare pot influența sănătatea altor organe de aceea trebuie tratate de la primele simptome.

Dinții animalului trebuie periați pentru a fi curățați (găsiți perii speciale în magazinele specializate). Dacă există deja probleme periodontale, e posibil ca animalul să aibă dureri și să nu stea liniștit în timpul ședințelor de curățare a dinților. Controlul sănătății danturii trebuie făcut anual la medicul veterinar. 

Știați că se găsesc paste de dinți speciale pentru câini cu diferite arome care să facă periajul o activitate suportabilă? În funcție de preferințele animalului dumneavoastră, puteți alege paste de dinți cu arome de vită sau de pui. Chiar și așa, activitatea de curățare a dinților câinelui se va dovedi destul de dificilă, dar acesta nu trebuie să fie un motiv să renunțați. Câinele va trăi mai mult dacă îi veți îngriji dinții cu seriozitate.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu