iasiadopta

Cușca, o necesitate pentru câine

Cușca, o necesitate pentru câineEste important ca un câine să aibă un loc numai pentru el, unde să se joace și să doarmă liniștit. Indiferent dacă este crescut la casă sau la bloc, câinele trebuie să aibă o cușcă, construită din lemn sau din metal, un spațiu în care să se simtă în siguranță.

Cușca are și rolul de a ține animalul izolat, mai ales atunci când sunt așteptați musafiri. Un câine mai puțin prietenos sau chiar unul deosebit de jucăuș poate deranja persoanele venite în vizită.

În cazul animalelor ținute în apartament, cușca este recomandată și pentru perioadele în care stăpânul e plecat de acasă, iar câinele își găsește siguranța retrăgându-se în cușcă.

O cușca de metal folosește și în cazul deplasărilor făcute cu mașina. În aceste situații, câinele devine neliniștit, se poate răni sau poate perturba atenția șoferului.

Izolarea în cușcă trebuie făcută și în cazul unor amenajări în gospodărie, pe timpul renovărilor, a curățeniei generale etc.

Cușca este un loc unde câinele poate fi trimis și izolat ca pedeapsă primită când nu ascultă. În acest fel, prin repetarea pedepsei, va învăța să respecte comenzile primite de la stăpân.

În cușcă este necesar să se amenajeze un culcuș dintr-un material textil, o pernă veche, o salteluță care nu mai este în uz.

Nu în ultimul rând, cel mai important caz în care este necesară o cușcă este cel în care în același apartament sunt copii mici, fiind nevoie de o igienă mai bine menținută decât în familiile fără copii.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu