iasiadopta

De ce este uleiul de somon important in alimentatia patrupedului tau?

Pentru început ar trebui să trecem în revistă definiția acizilor grași esențiali. Aceștia sunt grăsimi polinesaturate făra de care organismul nu poate funcționa și pe care acesta nu reușește să-i sintetizeze singur, trebuind să-i procure din dietă. Cele două grupe importante de acizi grași esențiali sunt acizii grași Omega-3 și acizii grași Omega-6.

Uleiul de somon este o sursă naturală de acizi grași esentiali Omega-3 și Omega-6 si are un spectru larg de beneficii fără aproape nici un efect secundar ceea ce îl recomandă ca unul din suplimentele esențiale în dieta oricărui cățel sau pisică bine îngrijiți.

Care sunt beneficiile utilizarii uleiului de somon?

Acizii grași Omega-3 sunt recunoscuti in primul rand pentru efectele benefice asupra sistemului cardiovascular. Ei reduc inflamația, cresc elasticitatea vaselor sanguine, reduc nivelul trigliceridelor (colesterolului), stimulează activitatea neuronală și susțin creșterea și dezvoltarea normală a organismului.

Acizii grași Omega-6 au un efect benefic asupra articulațiilor (reducând durerile articulare), reduc riscul apariției eczemelor și alergiilor, reduc riscul apariției cancerului.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, organismul animalului tău produce din ce în ce mai puțini lubrifianți naturali necesari pentru susținerea mobilității încheieturilor. O consecință a acestui fapt este frecarea abrazivă a oaselor și rigidizarea cartilajelor. Studiile au dovedit că suplimentarea alimentației animalelor de companie ce suferă de artrită cu ulei de somon ameliorează și îmbunătățeste considerabil mobilitatea.

Compoziția uleiului de somon furnizează glandelor sebacee „mortarul” necesar producerii de uleiuri naturale ce îmbracă pielea și blana astfel menținând atât sănătatea acestora cât și un aspect de invidiat. In doar doua saptamani de la inceperea folosirii uleiului de somon, veti observa ca blana va capata un luciu deosebit.

Alte beneficii pentru care va recomandam sa folositi uleiul de somon in dieta cainelui sau pisicii dumneavoastra sunt:

  • Întărirea sistemului imunitar.
  • Reduce frecvența apariției alergiilor
  • Susține organismul în procesul de vindecare
  • Ajută la menținerea echilibrului metabolic
  • Îmbunatateste functia hepatică
  • Ajută la dezvoltarea aromioasă a organismului

Efecte nedorite?

Nu multe din suplimentele alimentare pentru câini și pisici vin cu atât de puține restricții atunci când vine vorba de administrare. Dat fiind că uleiul de somon este un supliment natural, cu un raport echilibrat si optim intre acizii grasi Omega3 si Omega 6, acesta nu are efecte secundare și poate fi administrat pe o perioada îndelungată de timp fără riscuri.

Este esențial însă ca atunci când optați pentru suplimentarea alimentației câinelui sau pisicii dumneavoastră cu ulei de somon să luați în considerare calitatea produsului. Doar un produs natural garantează beneficiile și nu aduce după sine efecte secundare!

Din acest motiv pentruanimale.ro recomandă uleiul de somon sălbatic Nutrivet – un produs provenit exclusiv din surse naturale ce nu are în compoziție adivivi alimentari sau coloranți și nu este îmbunătățit chimic.

Concluzii

Uleiul de somon este un supliment natural cu beneficii semnificative ce nu ar trebui să lipsească din alimentația animalului tău de companie. Singurul lucru de care trebuie să te ingrijești este ca produsul pe care îl alegi să fie unul de bună calitate fără aditivi sau coloranți

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu