iasiadopta

De ce sunt câinii animalele de companie preferate

Beneficiile de a deține un câine

Nimic nu este mai bun decât o plimbare lungă cu animalul tău de companie, într-o dimineață răcoroasă de primăvară. Sau să vezi bucuria de pe fața acestuia când iei o minge și știe că este timpul de joacă în parcul din zonă! Chiar și relaxarea acasă pare mai bună în compania acestuia.

Există o vorbă, care, desigur, este adevărată: animalele de companie (în special câinii) îți reîntorc dragostea de zece ori.

Este important să te gândești foarte bine înainte de a-ți lua un câine. Poate fi o muncă grea și este o implicare pe viață, deoarece câinele se bazează pe tine pentru mulți ani înainte. Ca proprietar de câine, trebuie să acorzi atenție sănătății și bunăstării acestuia, tocmai de aceea e important să-i asiguri un aport potrivit din punct de vedere nutritiv. Nu uita că hrana trebuie să fie aleasă în funcție de vârstă și talie. Am creat

Odată ce te-ai asigurat că ai timp și un stil de viață care poate include un câine, te-ai documentat despre diferitele rase și personalități, este timpul să cunoști și beneficiile de a avea un astfel de animal de companie.

Știai că?

 • Studiile au arătat că proprietarii de câini au o tensiune mai scăzută, colesterol mai mic decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să aibă probleme ușoare sau grave de sănătate.
 • În general, proprietarii de câini au un sistem imunitar mai puternic, ajutându-i să fie mai sănătoși și să petreacă mai puțin timp cu vindecarea bolilor și virușilor. De fapt, proprietarii de câini merg la medic mai puțin decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să ia vreun tratament medicamentos.
 • Oamenii își revin mai repede din boli și chiar au rate de supraviețuire mai mari după un atac de cord, dacă dețin un câine.
 • Copiii care locuiesc cu un câine lipsesc mai puține zile de la școală din cauza bolilor.
 • Adesea, copiii cu boli cronice reacționează mai bine la tratament atunci când locuiesc cu un câine.
 • Câinii ne asigură o stare de bine emoțională, datorită iubirii lor necondiționate și, de aceea, sunt o bună companie și alinare pentru persoanele care locuiesc singure.
 • Un câine poate ajuta oamenii să se refacă după traume personale, cum ar fi pierderea unei ființe dragi.
 • Un câine îi poate ajuta pe cei cu probleme de sănătate mintală să se refacă și să se simtă mai bine.
 • Plimbarea regulată a unui câine îmbunătățește, cu adevărat, nivelul tău de sănătate și te poate ajuta să te menții mai sănătos.
 • Plimbarea câinelui va însemna întâlnirea cu alți proprietari de câini – ceea ce înseamnă că îți poți face noi prieteni, odată cu câinele tău.
 • Plimbările îți pot asigura timp valoros departe de toate problemele și vei petrece timp de calitate alături de prietenul tău credincios.

Pe lângă toate aceste beneficii majore, câinii sunt și extrem de amuzanți. Te pot face să râzi, sunt lângă tine la sfârșitul unei zile grele și sunt aproape întotdeauna acolo pentru a-ți oferi o îmbrățișare, când ai nevoie.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu