iasiadopta

Delicioasa supă de oase

Ieftină și ușor de făcut, fiertura de oase este foarte sănătoasă, bogată în proteine și adorată de câini. Ea poate fi consumată ca atare, mai ales pentru câinii care stau afară, dar e și un ingredient grozav ca adaos la mesele uzuale ale câinilor ținuți în casă. Motivul pentru care este prefertată de câini și pentru care trebuie să le-o oferim este bogăția ei în proteine, în special în gelatină. În plus, are și un gust pe care câinii îl adoră. E foarte bună pentru articulațiile câinelui și pentru sănătatea lor digestivă.

Iată o metodă simplă de a o prepara în casă.

Întâi de toate, trebuie spus că materia primă ideală sunt oasele mari de vită cu măduvă, dar și cele care au multe articulații, cum ar fi picioarele de pui sau de curcan (puteți cere la măcelărie asemenea oase sau să le adunați în frigider pe măsură ce gătiți în casă). Ideal ar fi să lăsați și mici cantități de carne pe ele.

Dacă doriți să vă răsfățați câinele, puteți pune la cuptor oasele, ca să aibă un miros mai plăcut, dar asta nu e neapărat necesar.

Acoperiți oasele cu 5-7 centimetri de apă și adăugați două linguri de oțet dacă vreți, fiindcă asta ajută la extragerea mineralelor din oase. Lăsați apoi să fiarbă supa timp îndelungat, 8-24 de ore. Scopul este să scoateți gelatina din încheieturile bogate în colagen și să extrageți mineralele precum calciul și magneziul. La sfârșitul timpului de gătire, oasele ar trebui să fie moi și sfărâmicioase când le prindeți între degete. Trebuie însă să le scoateți fiindcă, indiferent cât de bine sunt fierte, ele se pot sparge în așchii în măsură să vă rănească prietenul, în gură sau chiar în intenstin.

Puneți ceea ce ați obținut în containere mai mici sau în pungi și apoi în frigider. Supa de oase va rezista trei zile, asta dacă nu o înghețați sau nu alegeți să o păstrați în vid, caz în care „termenul ei de garanție” se va lungi deopotrivă cu perioadele în care veți fi întâmpinați cu mare entuziasm ori de câte ori că veți hrăni câinele.

Delicioasa supă de oase

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu