iasiadopta

Despre microcipare

Guvernul a anunțat că începând cu aprilie 2016, toți câinii din Marea Britanie trebuie microcipați prin lege. Mulți proprietari de animale nu știu neapărat cum funcționează microciparea și acest lucru poate afecta sistemul, așadar Hill’s a enumerat mai jos câteva informații utile.

Noile legi cu privire la microciparea câinilor din Marea Britanie au fost introduse cu speranța că vor ajuta la reunirea animalelor pierdute sau furate cu stăpânii lor, vor reduce numărul de animale fără stăpân și vor ajuta la supravegherea câinilor periculoși. Spre bucuria organizațiilor precum Crucea Albastră, care au militat de mult pentru introducerea unor astfel de legi. De asemenea, legile au fost modificate și pentru ca incidentele de atac pe proprietate privata să nu mai fie automat nepedepsite, încurajând astfel proprietarii să fie mai responsabili și să reducă numărul atacurilor.

Instituțiile precum The National Warden Assocoation  și Dog’s Trust spun că stăpânii de animale ar trebui să știe că microciparea animalului este primul pas necesar ca sistemul să funcționeze. Așadar, cum funcționează mai exact microciparea și ce trebuie să facă stăpânii pentru a se asigura că animalele lor sunt în siguranță pe termen lung?

Cum funcționează un microcip:

 • Fiecare cip are un număr unic alocat, acest număr este redat atunci când este scanat microcipul.
 • Acest număr este asociat cu datele proprietarului într-o bază de date națională. Deoarece microcipul transmite un număr și nu direct datele proprietarului, datele pot fi schimbate foarte ușor și sunt protejate.
 • Toate cabinetele veterinare și multe centre pentru salvarea animalelor au scannere pentru microcipuri.
 • Indiferent de producător, toate tipurile de scannere citesc toate tipurile de microcipuri din Marea Britanie, iar bazele de date pot fi accesate atunci când se încearcă găsirea proprietarului unui animal microcipat.

Cum se implantează un microcip:

 • Cu o seringă sterilă, microcipul este introdus chiar sub piele, între omoplați.
 • Inserția este o procedură rapidă care nu necestă anestezie.
 • Inserția se poate face de la vârsta de o zi.
 • Procedura nu este mai dureroasă decât vaccinarea obișnuită și rareori animalul sângerează. Dacă sângerează, puteți aplica puțină presiune pentru a opri sângele.
 • Microcipurile sunt învelite într-o sticlă specială, identică cu cea folosită la stimulatoarele cardiace pentru oameni, pentru ca organismul câinelui să nu îl respingă.

Asigurați-vă că microcipul rămâne funcțional

 • Microcipurile funcționează doar dacă datele de contact asociate sunt de actualitate. Le puteți actualiza sunând la compania care ține baza de date a microcipurilor – sau cereți sfatul medicului veterinar.
 • Microcipurile se pot deplasa de la locul implantării (rareori) și chiar pot ieși din piele (de obicei imediat după inserție). Foarte rar, nu mai funcționează pur și simplu, așadar este important să verificați microcipul în mod regulat. Vaccinările anuale sunt momentul oportun pentru asta, dar puteți să faceți asta oricând la cabinetele veterinare, fără programare sau fără să fie percepută o taxă.

Microcipul este un „dispozitiv” de forma și mărimea unei boabe de orez, învelit într-o capsulă de sticlă, menit să fie implantat sub pielea animaluțelor și să rămână acolo pentru tot restul vieții lor. Microcipul se introduce de regulă în zona cefei cu ajutorul unei seringi speciale în care acesta este incorporat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu