iasiadopta

Diminuarea simțului auzului câinelui bătrân

De cele mai multe ori, scăderea auzului este o cauză a îmbătrânirii organismului câinelui. O altă cauză care provoacă diminuarea auzului și chiar surzenie este igiena precară a urechilor, caz în care apar infecții repetate. 

Cum constatăm că animalul nostru de companie are probleme cu auzul? Semnele sunt mai multe. În primul rând, nu mai reacționează la comenzile vocale.  În acest caz, trebuie să comunicăm prin semne cu mâna, prin gesturi în loc de vorbe. Cu timpul, va învăța să răspundă prin noul mod de comunicare, mai ales dacă va fi răsplătit pentru asta.

Un alt semn al scăderii auzului este că urechile câinelui nu se mișcă deloc atunci când în jurul lui sunt sunete puternice. La un câine cu auzul perfect, urechile se mișcă la cel mai mic zgomot.

Comportamentul câinelui se schimbă odată cu pierderea auzului. Chiar și cel mai blând câine devene agresiv când nu mai aude ce se întâmplă și este surprins de apariții pe care ar fi trebuit să le sesizeze cu mult timp înainte prin sunetele ce le însoțesc. Nu trebuie să ne furișăm, să-l surprindem și să-l speriem. Este bine să ne apropiem astfel încât mai întâi să ne vadă pentru că nu poate să ne audă.

Diminuarea simțului auzului câinelui bătrân

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu