iasiadopta

Este câinele meu supraponderal?

Menținerea unei greutăți optime este esențială pentru vitalitatea și energia câinelui tău, însă cum îți poți da seama când greutatea lui devine o problemă?

În țările industrializate, mai multe studii au arătat că cel puțin unul din cinci câini este obez. Această probabilitate a obezității la câini poate duce la creșterea riscului de diabet, boli cardiovasculare și artrită, dar și la multe alte probleme cronice. Prin urmare, monitorizarea greutății câinelui și recunoașterea situațiilor în care acesta ar putea fi supraponderal sunt esențiale pentru a te asigura că sănătatea acestuia nu devine precară.

Cât de probabil este ca un câine să fie supraponderal?

Există anumiți factori care pot face ca un câine să fie predispus la creșterea în greutate și la obezitate. De exemplu, unele rase – cum ar fi Labrador Retriever – au o probabilitate mai mare de a câștiga în greutate decât altele; rasele foarte mici sunt expuse în special unui risc ridicat.

Femelele sunt mai predispuse la creșterea în greutate, iar frecvența obezității la câini crește odată cu vârsta. Câinii care erau obezi sau supraponderali în etapa de creștere prezintă, de asemenea, o probabilitate mai mare de a fi obezi ca adulți decât cei slabi sau care au avut o greutate normală ca și căței.

În cazul în care câinele tău a fost sterilizat, este de două ori mai probabil ca acesta să câștige în greutate decât un câine nesterilizat, din cauza modificărilor hormonale cauzate de sterilizare. Stilul de viață al câinelui este, de asemenea, un factor care poate contribui la creșterea în greutate; dacă acesta stă mult în casă, primește resturi de la masă sau nu a fost complet socializat când era cățel, este mai probabil să aibă un comportament de hrănire care să predispună la creșterea excesivă în greutate.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu