iasiadopta

Hrana fără cereale pentru câini: Este adecvată pentru câinele dvs.?

Toate rafturile magazinelor alimentare sunt dedicate alimentelor care sunt “fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Consumatorii înfulecă aceste specialități în speranța că susțin o nutriție “mult mai naturală și sănătoasă“, și nu numai pentru ei.

Interesul pentru o nutriție mai sănătoasă s-a îndreptat către rafturile pentru animalele de companie. Este ușor de înțeles; la urma urmei, câinele este un membru al familiei care merită să fie la fel de sănătos ca dvs. Una dintre tendințele recente în hrana pentru animale de companie este hrana fără cereale. Câinii ar trebui să mănânce cereale? Mulți proprietari de câini care optează pentru hrană fără cereale consideră că cerealele mențin un preț scăzut al produsului și au valori nutriționale scăzute sau inexistente. Proprietarii de câini chiar au asociat cerealele cu alergiile alimentare care le-au afectat animalul de companie în unele moduri supărătoare.

Însă hrana fără cereale nu este neapărat necesară pentru cățelul dvs. Iată câteva cereale utilizate frecvent în hrana pentru câini și motivul pentru ar trebui să le puneți în vasul lui de mâncare.

Cerealele utilizate frecvent în hrana pentru câini

Dacă citiți lista de ingrediente din hrana câinelui dvs., puteți observa cereale ca:

  • Orz
  • Hrișcă
  • Porumb
  • Ovăz
  • Quinoa
  • Orez

Poate le cunoașteți pe majoritatea; fiecare dintre ele sunt la fel de frecvente în consumul propriu. Unele, cum ar fi quinoa și orzul, sunt descrise ca „super-alimente“. The New York Times sugerează că quinoa este considerată un super-aliment datorită cantităților de proteine, fier și fibre pe care le conține. Orzul este bogat în fibre solubile și insolubile.

Aceste ingrediente au aceleași beneficii pentru câini? Câinii ar trebui să mănânce cereale?

Husky with blue eyes and blue collar staring up at owner.

Cerealele integrale, cum este porumbul, oferă câinilor substanțe nutritive importante și perfect digerabile, inclusiv proteine, vitamina E și acid linoleic. Sunt acele substanțe nutritive care sunt extrem de importante pentru sănătatea generală a câinelui. Cel mai important lucru de reținut este că hrana pe care o alegeți oferă câinelui o nutriție completă și echilibrată. Acest lucru este valabil indiferent dacă hrana conține sau nu aceste cereale.

Fără cereale nu înseamnă fără carbohidrați

Medicii veterinari aud frecvent de la proprietarii de animale de companie că aleg hrana fără cereale pentru că vor să-și hrănească animalele de companie cu o hrană cu conținut scăzut de carbohidrați. Însă fără cereale nu înseamnă și fără carbohidrați. Pentru a înlocui cerealele, hrana fără cereale conține deseori ingrediente precum cartofi, mere și mazăre. De fapt, unele tipuri de hrană fără cereale pentru animale de companie conțin niveluri de carbohidrați similare sau mai mari decât hrana pentru câini cu conținut de cereale.

Alergiile și cerealele

Un alt motiv auzit frecvent de medicii veterinari de la proprietarii de câini este acela că aceștia aleg să cumpere hrană fără cereale din cauza alergiilor câinilor la cereale. Veterinary Practice News a intervievat patru medici veterinari certificați în nutriție cu privire la alergii și rolul cerealelor. Nutriționiștii au afirmat că porumbul, grâul și soia sunt rareori cauza alergiilor alimentare.

“Sincer, chiar nu știu de unde a reieșit acest lucru. Nu se bazează pe niciun fel de date, însă există tipuri de hrană excelente care conțin unul sau mai multe dintre aceste ingrediente.“, a precizat Cailin Heinze, licențiat în științele naturii – Directoratul pentru Medicamentele Veterinare (VMD), și diplomat al Colegiului American de nutriție veterinară.

Veterinary Dermatology a evaluat recent 278 de câini cu alergii alimentare și a analizat ingredientul problemă pentru fiecare dintre câinii studiați. Carnea de vită a fost cel mai frecvent alergen, responsabil pentru 95 dintre cazurile raportate. Produsele lactate au fost responsabile pentru 55 dintre cazuri, fiind a doua cea mai frecventă cauză. Porumbul a fost identificat ca dăunător în numai șapte dintre câini care au participat la studiu.

Dacă bănuiți că animalul dvs. suferă de o alergie alimentară (simptomele frecvente ale alergiei alimentare sunt scărpinatul, căderea părului, piele inflamată, leziuni și cruste), mai întâi ar trebui să discutați cu medicul veterinar despre problemele cu care se confruntă bietul dvs. prieten. Apoi, cu un tratament profesional adecvat, puteți determina la ce ingredient reacționează negativ, prin teste efectuate cu o hrană atent aleasă.


Hrana fără cereale adecvată pentru câinele dvs.

Pentru anumiți câini care sunt sensibili la cereale ar trebui să căutați o hrană fără cereale cu un conținut nutrițional echilibrat. Hrana pentru câini Hill’s™ Science Plan™ Adult No Grain, de exemplu, este formulată cu probiotice pentru a contribui la absorbția nutrienților și la sănătatea digestivă, la o piele sănătoasă și o blană strălucitoare, cu antioxidanților dovediți clinic, fără coloranți artificiali, arome sau conservanți.

Cum știți dacă hrana cu care vă hrăniți câinele este de calitate superioară? Un mod de a stabili dacă producătorul respectă standardele superioare de nutriție este de a vedea dacă hrana sa respectă îndrumările stabilite de către Asociațiaamericană de control îndomeniulhraneipentruanimale (Association of American Feed Control Officials-AAFCO), care stabilește standardele pentru hrana pentru animalele de companie în Statele Unite. Pentru ca o hrană pentru câini să fie comercializată ca fiind „completă și echilibrată“, aceasta trebuie să respecte aceste standarde nutriționale stabilite de AAFCO (din fericire, toate produsele Hill’s le întrunesc sau le depășesc).

Un lucru foarte important de reținut atunci când alegeți o hrană pentru câinele dvs., este acela că exact ca și oameni, unii câini pot avea nevoi nutriționale diferite. Nu există nicio hrană perfectă pentru toți câinii. Însă prin cercetările dvs. asupra nutriției, puteți găsi echilibrul perfect care să corespundă nevoilor cățelului dvs.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu