iasiadopta

Hranire corecta si controlata a patrupedelor

Controlarea portiei de mancare este cheia alimentatiei sanatoase. Daca hranesti animalul tau cu hrana uscata vei gasi portia zilnica recomandata pe sacul hranei. Chiar daca aceste portii sunt doar cantitati generale pot fi folosite ca indiciu. Cainele tau este unic si are caracteristici pe care trebuie sa iei in considerare, de aceea iti recomandam sa consulti cu medicul tau veterinar.

  1. Elimina recompensele

Poti incepe dieta cu eliminarea recompenselor. Ia in calcul fiecare recompensa pe care cainele tau primeste in cursul zilei. Fie ca primeste din mancarea ta in timp ce mananci, fie ca un alt membru al familei il recompenseaza. Poti inlocui treat-urile cu alternative sanatoase precum legumele dar in cantitati controlate.

2. Redu portia zilnica de mancare

Poti incerca reducerea portiei zilnice de mancare. Este recomandat sa ii dai mai putina mancare cu 15-20% pe o perioada de 6-8 saptamani si sa analizezi rezultatele. Cel mai ideal ar fi sa consulti cu medicul tau veterinar, care va putea stabili exact cantitatea pe care trebuie sa reduci avand in vedere greutatea ideala a cainelui, varsta si alti factori.

  1. Alege o hrana dietetica

O alta alternativa pentru dieta cainelui este schimbarea hranei. O hrana dietetica contine mai putine calorii, dar totusi ofera o alimentatie sanatoasa cainelui tau. Daca folosesti hrana din gama Acana mancarea dedicata cainilor suprapoderali/obezi este Hrana Acana Light&Fit. Poti schimba hrana obisnuita a cainelui cu aceasta hrana si sa ii dai in cantitati recomandate de producator.

  1. Ofera cainelui miscare regulata

Miscarea regulata este foarte importanta pentru fiecare caine, mai ales daca acesta este ingrasat. Langa controlarea mancarii introduce mai multa miscare zilnica pentru patrupedul tau. Incepe cu cel putin 10-15 minute de miscare sau exercitie. Aceasta poate fi plimbarea, joaca dar si innotul daca este vorba despre un caine mai in varsta.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu